Tennisbond ATP zet streep door toernooi in Tel Aviv vanwege oorlog in Israël | Sport

[ad_1]

Tennisvereniging ATP heeft het toernooi van Tel Aviv van de kalender gehaald vanwege de oorlog in die regio. Het toernooi zou worden gespeeld van 5 tot en met 11 november.

“Het geweld en de terreurdaden waarvan we getuige zijn in Israël gaan ons begrip te boven. We veroordelen met klem alle vormen van terrorisme en betreuren het verlies van onschuldige levens in dit conflict. We hopen en bidden voor vrede in de regio”, aldus ATP-president Andrea Gaudenzi.

Volgens de bond is het besluit genomen in overleg met veiligheidsexperts en in het belang van spelers, staf en fans.

Vorig jaar werd het toernooi in Tel Aviv gewonnen door Novak Djokovic.

Finalisten in Seoul en Shanghai
Jessica Pegula heeft de finale van het toernooi in Seoul bereikt. De als eerste geplaatste speelster versloeg in de halve finale de Belgische Yanina Wickmayer met 6-4 6-3. De nummer vier van de wereld neemt het in de finale op tegen Yuan Yue uit China.

Andrej Roebljov heeft de finale van het Shanghai Masters-toernooi veiliggesteld. De nummer zeven van de wereld versloeg de Bulgaar Grigor Dimitrov, de mondiale nummer 19 met 7-6 (7) 6-3. Zondag staat Rublev in de finale tegenover Pool Hubert Hurkacz, die eerder op zaterdag Sebastian Korda met 6-3 6-4 versloeg.

Bekijk hieronder onze tennisvideo’s

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *