Van ploeggenoot van Suslov en Meijer naar de eerste klasse J: Tijs en Menno Mulder (21) hebben geen spijt van hun terugkeer naar Winsum. ‘Het was de beste keus’

[ad_1]

Ze speelden succesvol in de jeugdopleiding van FC Groningen, maar kozen ervoor om te vertrekken. Nu voetballen de broers Tijs (21) en Menno (19) Mulder weer met hun vrienden in Winsum. Met succes: zaterdag werd GRC Groningen met 5-1 verslagen, waarbij de Mulders een hoofdrol speelden.

Tijs speelde in het team van FC Groningen Onder 17, dat in 2019 landskampioen werd door de leeftijdsgenoten van Ajax met 5-2 te verslaan in een spectaculaire laatste competitiewedstrijd. Het is nog steeds de enige ploeg van FC Groningen die ooit landskampioen werd. Tomas Suslov, Björn Meijer, Romano Postema, Luciano Valente, Kian Slor, Milan de Koe en Joël van Kaam: teamgenoten van de oudste Mulder destijds.

Geen Champions League, maar de eerste divisie J

Dat is nogal een verschil, geeft Tijs toe in het winderige park van Winsum. Suslov speelt inmiddels in de Serie A bij Hellas Verona, Meijer speelde vorig seizoen met Club Brugge de Champions League en dit jaar de Conference League. En zelf heeft hij het moeilijk in de eerste klasse J, op een winderig sportpark naast het Reitdiepdal. “Ja, dat is waar”, zegt de oudste Mulder, die sociale geografie is gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Maar ik heb echt geen spijt van mijn keuze. Ik wilde gewoon voetballen.”

Tijs stopte bij FC Groningen toen de club net als clubs als AZ en Ajax overstapte van Onder 17 en Onder 19 naar even leeftijden: Onder 17 werd Onder 18. “Dat betekende dat ik als het ware een jaar extra eerstejaars was”, legt Tijs uit. “En als eerstejaars speel je simpelweg minder. Dat betekende dat ik nog een jaar niet veel speelde en daar had ik echt geen zin in. En dus ging ik terug naar Winsum, naar mijn vrienden.”

Frietjes bestellen

Voor Menno, die twee jaar jonger is, geldt dat nog sterker. Ook hij koos ervoor om FC Groningen te verlaten. “Ik wilde na een wedstrijd ook frietjes kunnen bestellen in de kantine en dat kon daar eigenlijk niet. Ik vond het voetballen gewoon niet leuk genoeg en daarom ben ik teruggegaan naar Winsum. Het was de juiste keuze. heerlijk om hier weer te spelen en daarna een biertje te drinken met de jongens.”

De Mulders werden met open armen ontvangen. Logisch, want zij vormen het voetballende hart van de jonge ploeg van trainer Fred de Boer. Met Tijs op de rechterflank, Menno op links, de ervaren Yumé Ramos in de punt en de snelle Jered Faleye eronder is Winsum een ​​harde aanval voor iedere tegenstander in de eerste divisie.

Tactiek aangepast aan de wind

Bovendien maken De Boer en zijn team slim gebruik van een extra wapen: de Winsumer wind. De Boer zelf komt voor elke thuiswedstrijd altijd iets eerder langs om te kijken hoe de wind waait en past zijn tactiek daarop aan.

Dat gebeurde ook tegen GRC, dat tot zaterdag alleen won van stadsgenoot PKC’83. Het eerste kwartier ging Winsum vol gas, met de wind in de rug. Binnen drie minuten was het 1-0, binnen 11 minuten was het 2-0. Maker van beide doelpunten: Tijs Mulder. Menno maakte er na zijn eigen actie op fraaie wijze 3-0 van.

Uitstekende loopactie

Naamgenoot Bram Mulder van GRC scoorde nog voor rust een tegendoelpunt, maar de 4-1, kort na de thee van Yumé Ramos, maakte een einde aan de wedstrijd. Faleye maakte er na een uitstekende serie 5-1 van, waarna hij dreigde met een voorzet op de vrijstaande Ramos, maar die haalde zelf uit.

Winsum-GRC Groningen 5-1

Puntentelling: 3. Tijs Mulder 1-0, 11. Tijs Mulder 2-0, 45. Menno Mulder 3-0, 45. Bram Mulder 3-1, 50. Ramos 4-1, 54. Faleye 5-1.

Gele kaart: Menno Mulder (Winsum), Kingma en Paans (beiden GRC Groningen).

Scheidsrechter: De Wit.

Toeschouwers: 300.

Winsum: Meijer; Verhoeven (46. Timmer), Van Dijk, Zwakenberg en Bello; Gerlofs (78. Lahdo), Faleye en Hoff; Menno Mulder, Ramos en Tijs Mulder.

GRC Groningen: Van Nieff; Kuijlen, Paans (63, Idema), Heinst en Bult (63, Schokker); Snippe, Van Linschoten en Kingma; Wardenier, Van Duyn en Mulder.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *