Israël valt weer Syrische luchthaven aan, mogelijk uit vergelding

[ad_1]

Verenigde Staten sturen tweede vliegdekschip naar Israël

De Verenigde Staten sturen een tweede vliegdekschip naar de oostelijke Middellandse Zee. Dat meldt ABC News. De aanwezigheid van de USS Eisenhower, die zich aansluit bij de eerder gestuurde USS Gerald R Ford, zou Iran of Hezbollah ervan moeten weerhouden zich te mengen in de oorlog tussen Israël en Hamas.

Volgens CNN overwegen de VS ook om een ​​derde aanvalsschip naar Israël te sturen. De Amerikaanse regering heeft de berichten over de schepen nog niet officieel bevestigd.

Israël valt opnieuw de Syrische luchthaven aan, mogelijk als vergelding

De luchthaven van Aleppo in Syrië werd zaterdag het doelwit van een luchtaanval. Volgens het Syrische ministerie van Defensie zit Israël achter de aanval. Vanwege de aanval kan het vliegveld voorlopig niet worden gebruikt.

Eerder op zaterdag werd de luchthaven weer in gebruik genomen nadat deze enkele dagen buiten gebruik was geweest vanwege eerdere Israëlische luchtaanvallen. De eerdere aanslagen troffen ook het vliegveld van de hoofdstad Damascus. Dat meldt persbureau Reuters Israël valt de Syrische luchthavens aan om de Iraanse aanvoerlijnen naar het land te verstoren.

De aanval van zaterdag op Aleppo is een mogelijke vergelding voor twee raketaanvallen die eerder op de dag vanuit Syrië werden gelanceerd. Bij die aanvallen zijn geen gewonden gevallen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *