Dochter Madonna maakt 25 jaar later beroemde clip na, maar dan veel enger en pikanter | Show

[ad_1]

Met filmpjeTerwijl Madonna (65) bezig is met de start van haar veelbesproken Vieringtournee dit weekend brengt haar 27-jarige dochter een opvallende videoclip uit. De muziek van Lourdes Leon stond tot nu toe nogal ver af van die van haar moeder, maar nu eert ze haar met een video die sterk lijkt op de bekende clip van Bevroren. Geheel in de stijl van Lourdes is haar versie veel meer in je gezicht.

“Ik zou niets zijn zonder de vrouw die mij op de wereld heeft gebracht”, schreef ze op Instagram. Lourdes, die muziek maakt onder de naam Lolahol, was 1 jaar oud toen Madonna begin 1998 overleed Bevroren uitgegeven. Ze noemt het een ‘tijdloos kunstwerk’ dat de twee ‘verbindt’. Madonna’s laatste tournee omvatte Lourdes Bevroren is dansend te zien op grote schermen. “Ik verafgood haar en ik hoop dat dit te merken is”, schrijft ze nu.

Je hoeft geen enorme Madonna-expert te zijn om de overeenkomsten in de clip te herkennen Spelling onmiddellijk gehoord en vooral gezien. Denk aan de handbewegingen, de manier waarop ze allebei veranderen in een zwerm zwarte vogels en vervolgens in een Doberman. In de originele clip wordt Madonna begeleid door twee klonen en staan ​​er twee danseressen naast Lourdes.

Naakt en griezelig

Terwijl Madonna een zwart gewaad draagt, is Lourdes tegen het einde van haar video naakt. Het donkere geheel is typisch Lolahol. De artiestennaam is een combinatie van haar bijnaam Lola en het woord gat (gat). “Iets aan dat woord zorgt ervoor dat mensen zich ongemakkelijk voelen”, zei ze eerder. Dat is precies de bedoeling: haar liedjes worden met afstand gezongen, opzettelijk ongemakkelijk en onbeschaamd seksueel. De clips zijn macaber, alsof ze nog een man waren een grafsteen aangeraakt op een begraafplaats.

De nieuwe clip is opgenomen in een bos in de staat New York. “Ik was zo zenuwachtig de eerste avond daar”, zei Lourdes vrijdag W-tijdschrift. “Ik herinner me dat ik in het gras bij de vijver lag en… Het geluid van muziek gezongen om zich veilig en comfortabel te voelen.”

Madonna in de clip voor Frozen (1998) en Lourdes Leon in de clip voor Spelling (2023).
Madonna in de clip voor Frozen (1998) en Lourdes Leon in de clip voor Spelling (2023). © YouTube-Madonna/Lolahol

‘Nooit, nooit, nooit’ verwacht

Een treffer zal Spelling niet zo zijn, maar dat is niet de bedoeling. Als dochter van de Queen of Pop had ze sterschrijvers om kant-en-klare radiohits kunnen vragen, maar in plaats daarvan valt ze met zelfgeschreven werk ver buiten de mainstream. De muziek is zo niche dat grote sites geen recensies geven, maar de reacties online zijn positief.

Lourdes had ‘nooit, nooit, nooit’ verwacht in de voetsporen van haar moeder te treden. Ze wist dat ze kon zingen, maar ze werkte als model voor onder meer Calvin Klein en had geen interesse in muziek. Toch was er vorig jaar ineens een eerste EP, Gaan.

Bekijk Lourdes’ ode aan haar moeder, lees hieronder:

Lourdes viel een vrouw aan

Lourdes, opgeleid als danser, is het oudste kind van Madonna, die nog vijf andere kinderen heeft. De zangeres kreeg haar met acteur Carlos Leon. Hoewel Lourdes haar eigen carrière heeft, stuit ze vaak op vooroordelen. “Mensen denken dat ik een talentloze, rijke jongen ben die overal voor komt, maar dat is niet zo”, zei ze. Lourdes betaalde bijvoorbeeld zelf haar opleiding, benadrukte ze.

De zangeres bekende dat eerder geweld gebruikt toen iemand tijdens een ruzie tijdens het uitgaan over haar moeder begon te praten. “Ik was in een club en een stomme trut voelde de behoefte om naar me toe te komen en onzin te vertellen”, zei Lourdes. ‘Vanaf het moment dat de naam van mijn moeder uit haar mond kwam… keur ik geweld niet goed, maar zij… vertrok.’

Bekijk Madonna’s originele clip voor Frozen:

Posters van Lourdes Leon voor het merk Dion Lee in New York.
Posters van Lourdes Leon voor het merk Dion Lee in New York. © Dylan Travis/ABACA

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *