Handballer Youri Braker uit Oosterhesselen maakt bij debuut de winnende treffer in Zwartemeer tegen het Belgische Izegem. Een waargebeurd sprookje

[ad_1]

Handbalster Youri Braker beleefde zaterdag zijn eigen sprookje. In zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau scoorde hij het winnende doelpunt voor Drenth Groep Haast-Up tegen Izegem.

De 19-jarige linkerhoekspeler stelde zo in de slotseconden in Zwartemeer de 34-33 overwinning op de Belgen veilig. Dat gebeurde in een BeNe-League-wedstrijd, die tot ver in de tweede helft onverwacht spannend werd. Met nog 25 seconden te gaan had promovendus Izegem de gelijkmaker bereikt, waarna Braker toesloeg. De resterende tijd was voor Izegem te kort om iets terug te doen.

“Dit had ik niet meer verwacht en ik ben blij dat ik dit doelpunt heb kunnen maken”, zei Braker, nadat hij met zijn team de overwinning had gevierd, schreeuwend en schreeuwend. “Ik had eerder vanuit dezelfde positie gemist. Er stond dus zoveel druk op dit laatste doelpunt, maar het werkte. We domineerden lange tijd, maar werden uiteindelijk slordig. We lieten ze te makkelijk in dekking lopen, waardoor Izegem vaak iemand vrij had op de cirkel. We raakten plotseling achterop en het werd nog moeilijker.”

Youri Braker was ook een getalenteerde voetballer

Dankzij de inwoner van Oosterhesselen, die als getalenteerde voetballer ooit een uitnodiging voor de jeugdopleiding van FC Emmen afsloeg, kwam het voor Damage-Up goed. “Dit was de eerste keer dat ik hier meedeed”, aldus Braker, die uiteindelijk meer van handbal hield dan van voetbal. “Normaal gesproken speel ik in de Premier League bij E&O/Hurry-Up, maar die komen pas zondag in actie. Daarom kon ik hier meedoen. Het is een druk programma. Maar mijn weekend kan niet meer stuk. Ik’ Ik ga deze overwinning zeker binnenkort in de kantine vieren. Ook al maak ik het niet te laat; ik moet morgen weer aan de slag.”

Het nog puntloze Izegem leek een gemakkelijke prooi voor de jonge ploeg van coach Sven Hemmes. Damage-Up kent tot nu toe een goed seizoen met negen punten uit zeven wedstrijden. Goed voor de vijfde plaats. Maar de Zwartemeerbewoners hadden kunnen weten dat de Belgen tot meer in staat zouden zijn dan hun schamele aantal deed vermoeden. Zo verloor Izegem afgelopen weekend met slechts één doelpunt verschil van nummer twee Volendam.

Izegem liet zien dat het kan vechten

Lange tijd leek er weinig aan de hand voor de Zwartemeerbewoners. Damage-Up domineerde de wedstrijd en nam een ​​14-10 voorsprong. Izegem liet zien dat ze kunnen vechten en kropen dichterbij na gemiste kansen van de thuisploeg. De bezoekers vonden de vrije man vooral op de kring. De lange cirkelspeler Robin Samyn werd met acht doelpunten topscorer van de Belgen.

Na rust (19-17) kwam Izegem kort op gelijke hoogte. Na een sterke periode, waarin directeur Emiel Hoogland twee keer achter elkaar een bal onderschepte en scoorde, leek Haast-Up met 29-21 de genadeslag te hebben uitgedeeld. Maar niets bleek minder waar: Izegem, dat inmiddels zijn beste handbal speelde, kwam terug tot 33-33, waarna Braker in extremis toesloeg.

We lieten ons hoofd een beetje hangen

“We wisselden van speler en lieten het hoofd een beetje hangen”, zei centrumbouwer Hoogland over het plotselinge instorten van Rush-Up. “We hebben niet meer om de ballen gevochten. Toen we ver op voorsprong stonden, hadden we het moeten afmaken. Maar we zijn een jonge ploeg. Al mag je nooit een voorsprong van acht doelpunten weggeven, hoe jong je ook bent. Dit is Een les voor toekomstige wedstrijden. Over het geheel genomen is deze overwinning welverdiend.”

Haast-Up-Izegem 34-33

Rustpositie: 19-17.

Toeschouwers: 400.

Schiet op Scores: Hoogland 7, Vermeer 6, Riksten 4, Braker 3, Gracio 3, Boonstra 3, Bos 3, Wennink 2, Meijer, Bijl en Jansen.

Topscorer Izegem: Robin Samyn8.

Volgende spel: Sittard, zondag 16.00 uur: Lions-Hurry-Up.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *