Getest op beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en energieverbruik: dit is de beste televisie van 48-50 inch | Tech

[ad_1]

Wat is de beste 48-50 inch televisie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Een grote tv kan fijn zijn, maar hoeft niet in elke woon- of slaapkamer te staan. Welke maat het beste bij jou past, hangt vooral af van de afstand tot je tv. Is dit ongeveer 2,5 tot 3,5 meter? Dan is een 48-50 inch tv een goed formaat en het overwegen waard.

De Consumentenbond test televisies in verschillende formaten op onder meer beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, gebruiksgemak en energieverbruik. In totaal zijn ruim 250 televisies getest die momenteel redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.

Van de 48 geteste televisies in de categorie 48-50 inch kwam een ​​OLED tv van LG als Beste uit de Test naar voren. Ook heeft deze tv een zeer gunstige prijs en is daarom ook Beste Koop. Als alternatief belichten we een tv van Philips die een maatje groter is dan de LG. Deze lcd tv uit 2023 doet qua beeld maar net onder voor een oled tv.

NB: Er kwamen meer televisies als Beste uit de Test naar voren. Hier lichten we de tv met de laagste prijs uit.

Beste in test en beste koop: LG OLED48A26LA

Beste in test en beste koop: LG OLED48A26LA
Beste in test en beste koop: LG OLED48A26LA © Consumentenbond

Prijs: 699 euro
Testoordeel: 7.7
Schermdiagonaal (inch): 48 inch
Schermtype: OLED
UltraHD of HD: 4K UltraHD
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste televisies van 48 t/m 50 inch
Kies de beste televisie voor jou

Deze LG televisie heeft een uitstekende beeldkwaliteit. Het geeft een helder en scherp beeld met natuurlijke, levendige kleuren en een uitstekend contrast. Daarnaast heeft de tv de beste geluidskwaliteit van alle 48-50 inch tv’s. Het geluid klinkt helder en aangenaam met een goede bas.

Ook de tv is zeer prettig in gebruik. Je bedient de tv eenvoudig met de afstandsbediening. De smart tv voorziet je van alle bekende apps, zoals Netflix en YouTube. Hij beschikt over 3 HDMI-aansluitingen en 2 USB-poorten.

De tv heeft ook enkele nadelen. Het smart tv-menu is niet erg handig en is niet supersnel. En een koptelefoon kun je alleen via Bluetooth aansluiten.

Alternatief: Philips 50PUS8808/12

Alternatief: Philips 50PUS8808/12
Alternatief: Philips 50PUS8808/12 © Consumentenbond

Prijs: 899 euro
Testoordeel: 6.7
Schermdiagonaal (inch): 50 inch
Schermtype: LCD-LED
UltraHD of HD: 4K UltraHD
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste televisies van 48 t/m 50 inch
Kies de beste televisie voor jou

Het imago van deze Philips doet slechts iets onder voor de Beste uit de Test. Ook hier zie je een helder en scherp beeld met natuurlijke kleuren. Maar op andere vlakken zoals geluidskwaliteit, gebruiksgemak en energieverbruik verslaat de LG deze tv.

Het geluid is oké, hoewel er soms wat sissend geluid hoorbaar is. Verder is de tv voorzien van alle bekende apps. Hij beschikt over 4 HDMI-aansluitingen en 2 USB-poorten. In tegenstelling tot de LG kun je op deze tv een koptelefoon aansluiten via bekabeling of Bluetooth.

Een minpunt van deze tv is het energieverbruik. Dat is aan de hoge kant voor dit beeldformaat. Ook heeft de tv een vrij kleine kijkhoek en is het smart tv-menu niet erg handig.

Verantwoordelijkheid

In deze rubriek schrijven wij wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die zijn getest door de Consumentenbond. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die worden getest, worden in de winkel gekocht en zijn dus niet vooraf gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Best in Test is het product met de beste testwaardering. Dit kan ook een ouder model zijn, want een nieuwer model is niet altijd beter. De Best Buy is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De vermelde prijs van een product is de laagste actuele verkoopprijs, voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar de prijzen kunnen per dag variëren. Indien geen recente verkoopprijs bekend is, wordt de richtprijs vermeld.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *