Psycholoog uit harde kritiek op Ajax-coach Maurice Steijn: ‘Ik zie zwak leiderschap’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

met filmpjeDe matige prestaties van Ajax zijn voor een groot deel te danken aan de mentale gesteldheid van de spelers, constateert sportpsycholoog Annemieke Zijerveld. Volgens de Almeerse Stadspsycholoog is de technische staf van de Amsterdammers verantwoordelijk voor de tegenvallende prestaties van de spelers.

“Mijn handen jeuken als ik Ajax zie spelen”, zegt Zijerveld in het programma NPO Radio 1 De perstribune. “De spelers zijn enorm onzeker, ik zie eigenlijk wel dat ze gebroken zijn. Dat komt door de trainer en de staf. Hun gedrag stoort mij het meest. Ik zie zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag vanaf de bank. Ik zie ze soms in hun handen klappen.” handen voor de ogen, neerslachtig gedrag. En dat terwijl spelers vertrouwen moeten wekken bij de stafleden.”

“Ik vind het heel vervelend dat er helemaal geen hoofdrol voor de trainers is. Als je dat zelf niet uitstraalt, hoe kun je dat dan van de spelers verwachten?”, vervolgt Zijerveld. “Het doet pijn als ik ernaar kijk, want Ik weet hoe snel je met psychologische kennis resultaat kunt boeken. Daarnaast heeft Ajax twee mental coaches in dienst. Ik vraag me een beetje af wat ze aan het doen zijn.”


Ajax beleeft de slechtste seizoensstart in bijna zestig jaar. Na zes speelrondes bezet de Amsterdammer de zestiende plaats in de Eredivisie. Ajax heeft slechts vijf punten verzameld. In de Europa League speelde de ploeg van Steijn tweemaal op rij gelijk. De laatste overwinning dateert van 24 augustus, toen Ajax in de voorrondes van de Europa League te sterk was voor Loedogorets (1-4).

Zijerveld maakt als psycholoog deel uit van de technische staf van Almere Stad en zit daarnaast wekelijks op de bank. Aanvaller Rajiv van La Parra gaf het vorige week op in een interview Deze site heeft de psycholoog nog veel te bieden. Onder meer Denzel Dumfries wordt ook ondersteund door Zijerveld.

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Eredivisie-programma


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *