‘Hevige vuurgevechten’ bij de grens tussen Israël en Libanon, VN-gebouw geraakt door raket

[ad_1]

Het hoofdkwartier van UNIFIL, de interim-vredesmacht van de Verenigde Naties (VN) in het land, werd getroffen door een raket in Zuid-Libanon. Dat meldt de VN-vredesmacht via Telegram. “Vandaag zijn we getuige van zware vuurgevechten in het grensgebied van Israël en Libanon.”

In het VN-gebouw in Naqoura zijn geen doden gemeld, schrijft UNIFIL. “Onze vredeshandhavers waren niet in de schuilplaatsen. Gelukkig raakte niemand gewond.” Het is nog niet duidelijk waar de raket die het UNFIL-hoofdkwartier trof vandaan kwam.

Er is al dagen onrust aan de grens tussen Libanon en Israël. Een journalist van Al Jazeera werd vrijdag gedood bij Israëlische luchtaanvallen nabij de Israëlische grens in Zuid-Libanon. Vijf anderen raakten gewond. Diezelfde dag zei Naim Qassem, plaatsvervangend hoofd van de sjiitisch-Libanese militie Hezbollah, dat de militie klaar is om zich aan te sluiten bij de strijd tegen Israël. “Uw einde zal vergelijkbaar zijn met dat van IS”, dreigde Qassem.

Vandaag leken de gevechten aan de noordgrens van Israël te intensiveren. Een woordvoerder van Hezbollah ontkent dat dit betekent dat de militie zich definitief mengt in de oorlog tussen Israël en Hamas, aldus persbureau AP. Volgens haar zijn de gevechten aan de grens ‘schermutselingen’ die als ‘waarschuwing’ dienen.

Lees ook: Een oud conflict laait weer op nu Zuid-Libanon door Israël wordt beschoten. ‘De enige die ons beschermt is Hezbollah’

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: VN: Ongeveer een miljoen Gazanen zijn de afgelopen week ontheemd geraakt

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *