Hockeyclub rouwt om overlijden van speelster Rosella (24): ‘Ingeslagen als een bom’ | Binnenland

[ad_1]

Voor de 24-jarige Rosella Lindeman is een kleine bloemenzee ontstaan ​​op de bank waar ze zaterdagochtend vroeg ernstig gewond werd aangetroffen. Haar ‘tweede huis’, de Rotterdamse Hockeyvereniging Leonidas, is na haar overlijden in rouw gedompeld. “Het nieuws sloeg in als een bom”, zegt voorzitter Robbert Wever. Lindeman was een kind van de club.

‘Rust zacht lieve Rosie’ staat op een van de kaarten naast de bloemen die op de bank in de middenberm van de Blaak in het centrum van Rotterdam zijn geplaatst. De 24-jarige werd hier zaterdagochtend om drie uur ernstig gewond aangetroffen en ter plekke gereanimeerd.

Maar alle hulp, ook later in het ziekenhuis, mocht niet baten. Ze overleed aan haar verwondingen na een val van een scooter nabij de Markthal.

‘De vereniging was haar tweede thuis’

In het clubhuis van Leonidas bevindt zich een condoleancehoek met een foto van de speler in clubkleuren. Iedereen kan daar zijn medeleven betuigen. “Het is onze trieste plicht om het overlijden van Rosella, speelster van Dames 1 en kind van de club bekend te maken”, zo begint de begrafenisboodschap op de website van de hockeybond.

“Wij leven mee met de familie en met de vele vrienden van Rosella bij de vereniging die haar tweede thuis was”, schrijft het bestuur.

Het slachtoffer viel op de scooter.
Het slachtoffer viel op de scooter. © MediaTV

De Leonidas-teams kregen de mogelijkheid om hun wedstrijd af te gelasten. Het eerste damesteam, waarin Lindeman speelde, en negen andere teams kozen ervoor hun wedstrijd af te gelasten. Jeugdteams speelden niet vanwege de herfstvakantie.

Voordat de wedstrijden die wel begonnen, werd een minuut stilte gehouden. Ook de derde helft, die doorgaans druk is in het clubhuis van Leonidas, werd aangepast. Er werd geen alcohol geschonken en de stemming was somber. Ook het Oktoberfest-Thé Dansant, dat op zondag zou plaatsvinden, werd afgelast. “Wij zijn sprakeloos”, reageerde de organisatie op Instagram.

Alles wijst op een eenzijdig ongeval

Alles wijst erop dat de Rotterdammer om het leven is gekomen bij een eenzijdig ongeval, aldus de politie. Dat betekent dat er geen andere voertuigen of mensen bij betrokken waren. Om een ​​compleet beeld te krijgen van het tragische ongeval en hoe de jonge scooterrijder viel, wil de politie graag getuigen spreken.

Nu zijn er nog veel vragen over het ongeval op de onbegrijpelijke locatie. Getuigen kunnen contact opnemen met het Verkeersteam.

Begin vorig jaar overleed op de Blaak een 28-jarige Rotterdammer, eveneens na een scooterongeluk. Dit was aan de overkant van de vierbaansweg. Ook toen sloot de politie een misdrijf of een aanrijding met een ander voertuig uit.

Bloemen op het bankje waar de 24-jarige Rotterdammer zaterdagochtend ernstig gewond werd aangetroffen.
Bloemen op het bankje waar de 24-jarige Rotterdammer zaterdagochtend ernstig gewond werd aangetroffen. © AD[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *