Curator Wirecard klaagt accountantskantoor aan om nalatigheid

[ad_1]

De ten laste gelegde feiten van de curator betreffen controles van de jaarrekeningen van 2015 tot en met 2019. “De verdachte heeft herhaaldelijk, ernstig en opzettelijk zijn contractuele en wettelijke verplichtingen als accountant geschonden”, aldus de klacht over EY, aldus de rechtbank in Stuttgart.

De zaak betreft het zogenaamde Wirecard-schandaal. Het bedrijf begon in 1999 met het verwerken van creditcardbetalingen en groeide uit tot een van de meest waardevolle bedrijven op de beurs van Frankfurt. Sinds 2019 schrijft de zakenkrant Financial Times over boekhoudkundige onregelmatigheden bij Wirecard. Een jaar later vonden accountants ook bewijzen van het knoeien met cijfers. Het bedrijf ging in 2020 failliet toen duidelijk werd dat er bijna 2 miljard euro verloren was gegaan op de balans.

“Als de zaken goed waren onderzocht, zou de Wirecard-affaire in een vroeg stadium zijn ontdekt, zouden de schadelijke acties van de verantwoordelijken daar zijn gestopt en zou de daaruit voortvloeiende schade zijn voorkomen”, aldus de klacht. De curator en EY wilden niet reageren op het Duitse persbureau DPA.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *