Roden schrikt op door explosie bij woning in Schultelaan. ‘En dan moet oudjaar nog beginnen’

[ad_1]

Hij woont al ruim 45 jaar aan de Schultelaan in Roden, maar zoiets heeft hij nog nooit meegemaakt. “We werden zaterdagnacht wakker geschrokken van een enorme knal en waren meteen klaarwakker.”

Een explosief, volgens de politie vermoedelijk zwaar vuurwerk, veroorzaakte zaterdag rond middernacht grote schade aan een rijtjeshuis in Roden. De voordeur en het aangrenzende glas zijn gebarsten. Een beginnende brand kon door de bewoners zelf worden geblust. Omstanders zagen naar verluidt een groep jongeren wegrennen na de explosie.

Zondagochtend deed de politie nog onderzoek in de woning. Een agent maakt uitgebreide foto’s van de schade. Het is nog niet bekend wat de explosie heeft veroorzaakt en wie er achter zit. De voordeur en het raam zijn inmiddels afgedicht met spaanplaat.

Werd wakker door een zeer luide knal

De 83-jarige buurvrouw, die liever anoniem blijft, moet nog even bijkomen van de spannende nacht. “Mijn vrouw en ik lagen in bed toen we rond twaalf uur wakker werden van een hele harde knal. We wisten gewoon niet wat we hoorden, we waren meteen klaarwakker. Ik ging naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. ”

Toen hij daar aankwam, zag hij dat de buurman een brand aan zijn voordeur aan het blussen was. “Met een paar emmers water.” Er lag glas op de stoep. “Wat later wemelde het ineens van de politie en brandweer op straat. Ze zijn er uitgebreid mee bezig geweest. Blijkbaar is er een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht.”

Dit was echt eng

Wie zit er achter de explosie? De inwoner van Roden denkt dat het de jeugd is. “Maar je weet het gewoon niet.” De Schultelaan is een hele rustige straat, vertelt hij. “Hier gebeurt nooit iets. En ik kan het weten, want ik woon hier al ruim 45 jaar. Maar dit was echt beangstigend. En dan moet oudejaarsavond nog beginnen. Ik hoop dat het hier rustig blijft.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *