LIVE | Vuurwerkshows Hoek van Holland, Waddinxveen en Tilburg afgelast, politie bekogeld met vuurwerk in Friesland | Binnenland

[ad_1]

16:01

De vuurwerkshows in Tilburg die om 19.00 uur zou plaatsvinden geannuleerd, meldt de gemeente. Wees rond de starttijd zware windstoten voorspeld en daarom is het ‘onveilig en bij wet verboden’ om de shows in het Reeshofpark en de Piushaven te laten plaatsvinden.

,,Het is een teleurstelling dat we deze beslissing opnieuw moeten nemen, maar veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste.” Burgemeester Theo Weterings weten. “De risico’s voor bezoekers en betrokkenen zijn dat wel te groot om de shows door te laten gaan.” De afgelopen jaren zijn de shows veranderd Ook slechte weersomstandigheden zijn afgelast.

Op beide plekken in de Brabantse stad staan ​​om middernacht ook vuurwerkshows gepland. De gemeente besluit daartoe 20.30 uur of er vuurwerk wordt afgeschoten. “Hopelijk zijn de weergoden ons om middernacht beter gezind en kunnen we samen met onze bewoners het nieuwe jaar inluiden”, aldus Weterings.

15:56

Zondag arriveerde de politie Den Haag 69 cobra’s en 420 nitraten in beslag genomen. Er werd zwaar vuurwerk gevonden een huis in het Niek Engelschman Park in de Groente- en Fruitmarktwijk.

De politie ontdekte het illegale vuurwerk zaterdag nadat agenten zaterdag een auto gecontroleerd in Rijswijk die explosieven bevatten. in de woning van de verdachte nog meer illegaal vuurwerk gevonden.

Cobra’s en nitraten zijn gevaarlijk vanwege de explosieven bevatten flitspoederdie onstabiel en gelijkmatig is kan ontbranden als gevolg van wrijving of statische elektriciteit. Bovendien zijn cobra’s massaexplosieven, wat betekent dat al het vuurwerk bij ontsteking gelijktijdig zal ontploffen.

14:53

Organisator Electric Fireworks, die de vuurwerkshow organiseerde op de Museumplein in Amsterdam zorgt, meldt dat de wind nu is blijft tussen kracht 4 en 5 en dat de show dus door kan gaan. “We houden de situatie nauwlettend in de gaten, maar het ziet er nu positief uit”, aldus een woordvoerster.

In Rotterdam het nationale vuurwerk is op de Erasmusbrug gepland en er is een show aan de Zevenhuizerplas in de wijk Nesselande. Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam gaan deze voorlopig door, tenzij de weersvoorspellingen veranderen. In het vuurwerk Hoek van Holland vlakbij het strand werd afgelast vanwege de harde wind.

Dat is ook de stand van zaken Den Haag, waar DB Evenementen een vuurwerkshow houdt op de Hofvijver. Regisseur Peter Boelhouwer zegt ervan uit te gaan dat de show doorgaat, maar ook hier is de knoop doorgehakt “in de laatste minuut”. Dat verwacht een woordvoerder van de gemeente de milieudienst zal later op zondag in het huwelijksbootje stappen.

Het jaarlijkse vreugdevuur Floradorp in Amsterdam Noord zal worden ontstoken, zoals gemeente, politie en brandweer zaterdag al besloten. De brandstapel ligt echter door de harde wind een stuk lager en mag niet hoger zijn dan 5 meter. Anders was een paal van 8 meter toegestaan. De vuurwerkshows in Waddinxveen die gepland stonden op het terrein van een voetbalclub gingen zaterdag al niet door vanwege het stormachtige weer.

14:37 uur

Het Nationale Vuurwerk Hoek van Holland gaat zondagavond niet door. Dat heeft de gemeente Rotterdam zondag even na 14.00 uur besloten. De wind waait te hard. Lees hier meer.

14:33 uur

Vuurwerkshow Hoek van Holland afgelast

Het Nationaal Vuurwerk in Hoek van Holland op zondagavond niet door. Dat heeft de gemeente Rotterdam zondag even na 14.00 uur besloten. Het te hard waait.

De vuurwerkshow zou plaatsvinden op drie locaties: op het strand van Hoek van Holland, bij de Erasmusbrug in Rotterdam, en op het strand in Nesselande. De laatste twee gaan voorlopig door, al worden ook daar de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten gehouden.

Ook de geplande vuurwerkshows werden eerder afgelast Waddinxveen geannuleerd.

13:45 uur

De grote vuurwerkshows die rond middernacht gepland staan Rotterdam, Amsterdam en Den Haag gaan voorlopig door. De organisatoren en de betrokken gemeenten zeggen dat de seinen ondanks de coronacrisis open blijven harde wind zijn groen, maar een definitieve beslissing zal later op de dag worden genomen.

Organisator Electric Fireworks, dat de vuurwerkshow op het Museumplein in Amsterdam organiseert, meldt dat de wind inmiddels waait blijft tussen kracht 4 en 5 en dat de show dus door kan gaan. “We houden de situatie nauwlettend in de gaten, maar het ziet er nu positief uit”, aldus een woordvoerder.

In Rotterdam vindt het nationale vuurwerk plaats Erasmusbrug gepland en er zijn shows aan de Zevenhuizerplas in de wijk Nesselande en in Hoek van Holland vlakbij het strand. Een woordvoerder van de gemeente laat rond 13.00 uur weten dat er op dit moment ‘geen nieuws’ is. Dit betekent dat alles voorlopig door kan gaan.

Dat is ook de stand van zaken in Den Haag, waar DB Evenementen een vuurwerkshow houdt Hofvijver. Regisseur Peter Boelhouwer zegt ervan uit te gaan dat de show doorgaat, maar ook hier wordt de beslissing ‘op het laatste moment’ genomen. Een woordvoerder van de gemeente verwacht dat de milieudienst later op zondag het besluit neemt.

De jaarlijkse Er wordt een vreugdevuur aangestoken in Floradorp in Amsterdam-NoordDat hebben gemeente, politie en brandweer zaterdag al besloten. Door de harde wind ligt de brandstapel echter in stukken lager en mag niet hoger zijn dan 5 meter. Anders was een paal van 8 meter toegestaan. De vuurwerkshows die in Waddinxveen op het terrein van een voetbalclub gepland stonden, zijn zaterdag afgelast vanwege het stormachtige weer.

13:02

Jan Vermolen.  (Den Haag 15-11-23) Foto: Frank Jansen
Jan Vermolen. (Den Haag 15-11-23) Foto: Frank Jansen © Frank Jansen

Jan Vermolen (60) had er als tiener één haat oliebollennu is hij dat beroemdste bakker van Den Haag. Als Haagse jongen verdiende Vermolen zijn brood met het doen van boodschappen voor vrouwen van gemakkelijke deugd. En later huis-aan-huis valse merkkleding verkopen. Ja, hij was een ‘misdadiger’. Toch kwam het bij de bekendste oliebollenbakker van Den Haag goed terecht. Hoewel nog niet al zijn dromen zijn uitgekomen.

lezen hier het hele verhaal.

12:47

Het is nu begon ook in Nieuw-Zeeland 2024. Om 12.00 uur Nederlandse tijd luidde het land het nieuwe jaar in. Het meest oostelijke deel van Rusland Het is de volgende keer: om 13.00 uur Nederlandse tijd is het daar oudejaarsavond.

Het uiterste westen van Rusland moet echter nog behoorlijk lang wachten: omdat het land zoveel tijdzones bestrijkt, duurt het in Moskou nog behoorlijk lang negen uur vóór oudejaarsavond – dat is twee uur eerder dan wij, om 22.00 uur Nederlandse tijd.

12:37

In het Friese Ferwert de politie bekogeld met vuurwerk toen ze reageerden op een melding van een brand. Dat meldt de politie op hun eigen website. De oproerpolitie werd ingezet om de vrede te herstellen. Daarna kon de brand geblust worden. Er is niemand aangehouden, de politie doet onderzoek.

Toen de politie ter plaatse kwam, werd ze aangehouden een groep van ongeveer veertig mensen werd aangevallen met zwaar vuurwerk. Een dienstauto raakte beschadigd. Waren ook passerende personenauto’s gebombardeerd met vuurwerk. Niemand raakte gewond.

11:56

De politie heeft in een huis in Eerbeek (Gelderland) ruim 570 kilo vuurwerk gevonden. Een groot deel ervan zou zwaar en illegaal zijn. Er zijn twee verdachten van 35 en 32 jaar oud opgepakt, meldt de politie zondag op Instagram.

Volgens de politie lag het vuurwerk verspreid door het hele huis, inclusief ook in de woonkamer, waar gerookt werd. “Dat had volgens de verdachten moeten kunnen”, aldus de politie. Bovendien bestond het oudejaarsgeweld voor een groot deel uit ‘zwaar, illegaal vuurwerk’. Het was een zeer gevaarlijke, explosieve situatie, schreven politieagenten op Instagram.

11:28

Het wordt slecht wisselvallig tijdens oudejaarsavond. Er vallen regelmatig buien, al is het in de middag tijdelijk iets droger, zo melden berichten Weeronline. Vooral in de avond vallen er zware buien met in het westen kans op onweer en hagel. Bovendien waait het hard, met een krachtige zuidwestenwind.

Grote worden in verschillende steden groot vuurwerkshows georganiseerd om het nieuwe jaar in te luiden. Deze zullen voorlopig blijven bestaan, maar het is de vraag of dit blijvend zo zal blijven onzeker. Van windkracht 5 het is wettelijk verplicht om de shows te annuleren. Afsteken is dan gevaarlijk omdat stukjes vuurwerk ongeleid rond kunnen waaien.

Vooral in het westen van het land komt de windkracht hier dicht in de buurt. Direct aan de kust lijkt het sowieso een lastig verhaal te worden. De wind zorgt ervoor dat er geen vuurwerkmist ontstaat, omdat alle buskruitdampen snel verdrijven.

lezen hier het volledige weerbericht.

11:05

Kiribati in de Stille Oceaan was het eerste land ter wereld dat het nieuwe jaar inluidde. De republiek loopt dertien uur voor op Nederland. Het land heeft ongeveer 115.000 inwoners, verdeeld over 33 eilanden.

Eilandstaten in de Stille Oceaan vieren als eersten het nieuwe jaar. Bel dan Nieuw-Zeeland en Australië 2024 in, gevolgd door Azië en vervolgens Europa. Noord- en Zuid-Amerika zijn de laatste continenten waar oudejaarsavond plaatsvindt.

10:55

De brandweer was druk in de nacht van zaterdag op zondag. Er waren door het hele land Kleine brandjes die geblust moesten worden. In Veldhoven gingen vier auto’s in vlammen op, een vijfde liep aanzienlijke schade op.

Ook op andere plaatsen vonden incidenten plaats, in veel gevallen waarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk. In Brabant werd het op meerdere plaatsen getroffen. Een coniferenhaag bij een huis in Veen is hoogstwaarschijnlijk in brand gevlogen door iets vflitsen van vuurwerk. De bewoners gingen meteen met tuinslangen en emmers water aan de slag om de brand te blussen. De politie zette een brandblusser in en de brandweer heeft de hoge heg een tijdje geblust.

In het gebied Sprang-Capelle en Waspik moest de brandweer meerdere malen optreden tegen brandende stapels autobanden. In de stad Utrecht moesten brandweerlieden zes keer in actie komen om voertuigen te blussen.

Eerder op de avond ging het helemaal mis in Limburg. Zaterdagavond kwam naar de stad Neeritter doodde een 36-jarige man door een ongeval met vuurwerk. Een tweede persoon, met wie de bewoner het vuurwerk wilde afsteken, raakte gewond en moest met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Het vuurwerk ontplofte rond 20.35 uur in een tuin aan de Rutjensstraat. Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder één traumahelikopter. Het slachtoffer overleed ter plekke.

lezen hier meer over de incidenten van zaterdagavond.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *