KRO-dj en muziekjournalist Hubert van Hoof overleden

[ad_1]

Radio-dj en muziekjournalist Hubert van Hoof is zondag op 72-jarige leeftijd overleden.

Volgens Limburgse media overleed hij in het hospice in Geulle. Van Hoof kreeg in het voorjaar te horen dat hij ongeneeslijk ziek was.

Van Hoof zorgde begin jaren tachtig voor opschudding bij de KRO. Maar daarvoor stond hij al bekend als journalist bij (Muziekkrant) OOR . Hij schreef een column over nieuwe singles voor het destijds toonaangevende muziektijdschrift.

Hilversum3

Eind jaren zeventig trad hij in dienst bij de KRO. Hij maakte het programma woensdag samen met Bram van Splunteren en Robert ten Brink Geen show . Op het programma op de toenmalige Hilversum 3, nu 3FM, stond ook een serie. In De trompet met veel humor bespraken de drie presentatoren trends en excessen in de muziekindustrie. Van Hoof ontfermde zich over het ietwat nerveuze karakter Peter Likmeijer.

Van Hoof maakte ook programma’s voor de KRO zoals Op slag van maandag en was betrokken bij diverse live-opnames en festivalregistraties. In 1992 vertrok hij naar de regionale Limburgse omroep, nu L1. Daar maakte hij tot 2017 populaire programma‚Äôs.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *