Mario (71) wilde nog één biertje, maar juist dát biertje werd hem fataal | Binnenland

[ad_1]

podcast gevalEen gezellige avond in een bar in Rotterdam veranderde in een nachtmerrie voor de Portugese vrienden Mario en Ricardo. Mario is inmiddels overleden, Ricardo zit in de gevangenis omdat hij Mario heeft vermoord.

Na een gezellige avond met veel bier en tequila in de kroeg roken de twee in de zomer van 2022 een sigaret op het terras. Daar vraagt ​​Mario nog een biertje aan Ricardo. Hij vindt het wel genoeg, want hij heeft de rekening binnen al betaald. Dan loopt het uit de hand: Mario slaat Ricardo met een bierflesje op zijn hoofd, en hij reageert alsof hij door een adder is gebeten.

Eerst geeft hij hem een ​​paar klappen, maar als Mario op de grond ligt, gaat Ricardo verder. Hij schopt hem tegen zijn hoofd, wat getuigen omschrijven als ‘strafschoppen, zo hard’. Mario wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een week later overlijdt, voordat zijn dochters uit Portugal afscheid kunnen komen nemen.

Verslaggever Adrianne de Koning van AD Rotterdams Dagblad volgt de zaak: “Het is heel triest dat twee mannen voor de lol naar de kroeg gaan, en een jaar later is de een dood en zit de ander in de gevangenis. Dat laatste biertje, waar Mario zo graag naar verlangde, heeft hem het leven gekost.”Dit is de nieuwste aflevering van de podcastserie De Zaak Spotify of Apple Podcastof klik hieronder om de podcast op jouw favoriete platform te luisteren!


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *