Opnieuw meerdere verdachten opgepakt rondom terreurdreiging in Keulen

[ad_1]

De Duitse politie heeft zondag nog drie mensen gearresteerd op verdenking van het beramen van een terreuraanslag in Keulen. Rapporteer dat Duitse media Zondagmiddag. De drie personen worden verdacht van het voorbereiden van een aanval op de Dom in Keulen. Volgens de politiechef van Keulen wilden islamisten de aanval met een auto plegen, waarschijnlijk op oudejaarsavond.

De drie nieuwe verdachten, gearresteerd in Duisburg, Herne en N├Ârvenich, zouden deel uitmaken van een groter netwerk dat ook vanuit andere Europese landen zou worden aangestuurd. Eerder op kerstavond werden vijf mensen gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Keulen. Onder hen was een 30-jarige Tadzjiekse man. Hij zou een moslimextremist zijn en de spil in het netwerk, zo beweerde de Duitse politie zondag.

Duizend agenten tijdens oudejaarsavond

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen sprak zondag tijdens een korte persconferentie over de arrestaties als een “succes”. Volgens het ministerie is het terroristennetwerk “altijd actief geweest, maar momenteel actiever dan normaal.” De politie zegt dat ze eventuele plannen “een paar stappen voor blijven”. Zondag werden ook meerdere woningen doorzocht.

Afgelopen weekend, rond de feestdagen, werden de veiligheidsmaatregelen rond de Dom van Keulen al aangescherpt. Zo werd de kathedraal geïnspecteerd op explosieven. Volgens de politiechef is er niets afgelast met betrekking tot de nieuwjaarsvieringen in Keulen. Momenteel zijn er echter ongeveer duizend politieagenten rond de kathedraal gestationeerd om de veiligheid van de feestgangers te garanderen.
[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *