Een cv-ketel is een dure aanschaf: deze komt als beste uit de test | Wonen

[ad_1]

ConsumentenbondWat is de beste cv-ketel? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Het antwoord op die vraag zal niet voor iedereen precies hetzelfde zijn. Maar de kans is groot dat de meeste mensen in grote lijnen aandacht besteden aan de volgende aspecten. Energieverbruik, warmteafgifte en comfort van het warme water.

Het comfort van het warme water betekent in dit geval hoe lang het duurt voordat uw water een aangename temperatuur bereikt. Met andere woorden: de hoeveelheid, snelheid, juiste en stabiele temperatuur van het kraanwater. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden hoe efficiënt je ketel is als hij tapwater verwarmt. Verschillende apparaten vallen in verschillende warmwaterklassen, ook wel CW-klassen genoemd.

De Consumentenbond test CV-ketels onder meer op rendement, warmwatercomfort en betrouwbaarheid. In totaal zijn 26 cv-ketels getest en direct leverbaar.

Twee Intergas cv-ketels zijn Best in Test. We beschrijven het goedkoopste apparaat. Er is dit keer geen Best Buy, maar we beschrijven een alternatief van Remeha.

Beste uit de test: Intergas Xtreme 30

Intergas Xtreme 30.
Intergas Xtreme 30. © Consumentenbond

Prijs: 1275 euro
Testbeoordeling: 8,0
Gaskeur CW-label: CW4
Garantie op apparaat: 2 jaar
Garantie op warmtewisselaar: 15 jaar
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste cv-ketels
Kies de beste ketel voor u

Deze Intergas CV-ketel verbruikt niet veel elektriciteit. Hij is energiezuinig als hij water verwarmt en hij verwarmt goed op een laag vuur. En ook de tikdrempel is prima. De kraandrempel zegt iets over hoe ver je de kraan moet opendraaien voordat je daadwerkelijk warm water krijgt.

Als u lekker lang in bad wilt gaan, is deze Intergas Xtreme 30 de juiste keuze. Je hoeft niet lang te wachten totdat je bad gevuld is met warm water. En als u niet zeker weet hoe uw ketel werkt, kunt u vertrouwen op de handleiding, die voldoende duidelijk en volledig is.

Dit apparaat heeft geen grote nadelen, al is er wel één klein minpuntje. De opwarmtijd voor warm water zou iets beter kunnen. Deze opwarmtijd is gemeten met het apparaat in de eco-modus. Vanuit die positie wordt bepaald hoe lang het duurt om vanuit een koude start stabiel warm water te leveren.

Alternatief: Remeha Avanta Ace 28c

Remeha Avanta Ace 28c
Remeha Avanta Ace 28c © Consumentenbond

Prijs: 1145 euro
Testbeoordeling: 7,5
Gaskeur CW-label: CW4
Garantie op apparaat: 2 jaar
Garantie op warmtewisselaar: 10 jaar
Alle specificaties
Bekijk alle geteste cv-ketels
Kies de beste ketel voor u

Hoewel deze Remeha cv-ketel met een 7,5 niet zo hoog scoort als de Beste uit de Test, is er toch een onderdeel waar hij het wel veel beter doet. Deze boiler levert zeer snel stabiel warm water in de eco-modus. Het is ook 130 euro goedkoper.

Net als bij de Best uit de test is ook bij de Remeha Avanta Ace 28c de tikdrempel in orde.

Maar als je voor dit apparaat kiest, zul je een beetje moeten inleveren op onderwerpen als de energie-efficiëntie van warm water en verwarming op een laag niveau.

Verantwoordelijkheid
In deze rubriek schrijven wij wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die zijn getest door de Consumentenbond. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die worden getest, worden in de winkel gekocht en zijn dus niet vooraf gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Best in Test is het product met de beste testwaardering. Dit kan ook een ouder model zijn, want een nieuwer model is niet altijd beter. De Best Buy is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De vermelde prijs van een product is de laagste actuele verkoopprijs, voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar de prijzen kunnen per dag variëren. Indien geen recente verkoopprijs bekend is, wordt de richtprijs vermeld.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *