Winterspelen van 2026 maken uniek uitstapje van Italië naar Oostenrijk of Zwitserland | Olympische Spelen

[ad_1]

Bobsleeën, skeleton en rodelen zullen op de Olympische Winterspelen van 2026 niet in Cortina d’Ampezzo plaatsvinden, maar buiten Italië. Deze stap is nodig omdat het niet mogelijk is gebleken een nieuw ijskanaal in Cortina aan te leggen. De kosten blijken te hoog.

Het Oostenrijkse Innsbruck of het Zwitserse St. Moritz zijn in beeld om de rodelsport in Italië over te nemen tijdens de 25e editie van de Winterspelen, die plaatsvinden tussen 6 en 23 februari 2026. Het zou een unieke excursie worden: nee Olympische evenementen zijn ooit in twee landen gehouden.

De voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité, Giovanni Malago, was aanwezig bij de 141e zitting van het Internationaal Olympisch Comité in de Indiase stad Mumbai om het nieuws bekend te maken. Hij zei dat de Italiaanse regering een alternatieve locatie voor bobsleeën, skeleton en rodelen heeft besteld, omdat de geschatte kosten voor het bouwen van een nieuwe baan in Cortina zijn verdubbeld tot 80 miljoen euro.

Het IOC heeft de locatiewijziging goedgekeurd. Het is beleid dat nieuwe accommodaties ook na de Spelen een functie behouden en dat was bij Cortina hoogst onduidelijk.

De mogelijke reizen naar Oostenrijk of Zwitserland maken de Winterspelen nog meer een logistieke uitdaging. Geografisch gezien liggen veel locaties letterlijk uren uit elkaar. Met Milaan als centrum, ski-onderdelen

Met de verhuizing naar Oostenrijk of Zwitserland worden de Winterspelen van 2026 ook een logistieke puzzel. Zo liggen sommige ‘sneeuwlocaties’ – Livigno (freestyle), Bormio (alpine skiën) en Val di Fiemme (langlaufen)) minstens vijf uur rijden van elkaar vandaan. Schaatsen vindt plaats in Milaan.

Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *