Twee verdachten aangehouden om moord op Iraanse regisseur Dariush Mehrjui

[ad_1]

De Iraanse politie heeft twee verdachten gearresteerd in verband met de moord op de bekende regisseur Dariush Mehrjui en zijn vrouw Vahideh Mohammadifar. Dat meldt de Iraanse krant persbureau ISNA Zondag. Er werd verwacht dat twee andere verdachten “binnen enkele uren” zouden worden gearresteerd.

De dochter van de 83-jarige Mehrjui en Mohammadifar vonden zaterdagavond hun lichamen met meerdere steekwonden in hun huis nabij de Iraanse hoofdstad Teheran. Een schok voor de internationale filmwereld, waar Mehrjui bekend stond als grondlegger van de Iraanse new wave. Volgens omroep BBC Hoewel Mehrjui wereldwijd werd geprezen, was zijn werk vanwege censuur zelden in Iran te zien.

“Het lijkt erop dat ze op zoek waren naar geld en documenten”, aldus een politiecommissaris volgens ISNA over de daders. Het is niet bekend of zij deze ook hebben meegenomen. De voormalige Iraanse president Hassan Rouhani heeft zijn condoleances overgebracht, en een andere politicus roept op om de daders ‘zwaar te straffen’.

Voor zover wij weten was Mehrjui niet het onderwerp van politieke controverses, in tegenstelling tot andere Iraanse filmmakers die te maken kregen met straffen of beperkingen van de overheid. “Ik maak geen direct politieke films om een ​​bepaalde ideologie of standpunt te promoten, maar alles is politiek”, zei Mehrjui naar verluidt in een interview.

Lees ook
Invloedrijke grondlegger van de Iraanse New Wave-cinema van de jaren zeventig

Iraanse filmregisseur Dariush Mehrjui, zijn vrouw Vahideh Mohammadifar en hun dochter Mona in Teheran, Iran, in 2013.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *