Thonny uit Sneek wint prijs voor meest vergroende tuin van de gemeente Súdwest-Fryslân

[ad_1]

Thonny Visser uit Sneek heeft de prijs gewonnen voor de meest groene tuin van de gemeente Súdwest-Fryslân. De jury van tuinvereniging Groei & Bloei overhandigde haar de prijs, meldt de gemeente.

Thonny Visser begon vijf jaar geleden, toen ze naar Sneek verhuisde, meteen met het verwijderen van tegels uit haar tuin. Juryvoorzitter Hans van Wieren van Groei & Bloei Sneek en omstreken: “Ze heeft een gezellige en kindvriendelijke tuin aangelegd met bomen, struiken, groenblijvende planten, groenten en fruit. En ze besteedt veel aandacht aan insecten, vogels, maar ook Egels, je zult niet genoeg ogen hebben om deze tuin te ervaren.”

De tweede prijs ging naar Klaske en Martin Dijkstra met hun kleine stadstuintje in Bolsward, waar ze samen met hun kinderen veel groente en fruit verbouwen. De derde prijs ging naar Anneke Duyfs uit Kimswerd en Henk en Jetske Miedema uit Workum. Duyfs transformeerde haar stenen landgoed tot een inheemse bloementuin. De Miedema’s gaven afvalmateriaal een nieuw leven: van een pad met restjes tot een indrukwekkende insectenmuur.

Súdwest-Fryslân is genomineerd voor de nationale Steenbreek Trofee 2023.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *