KNVB maakt locatie voor finale of troostfinale Oranje Leeuwinnen in Nations League bekend | Nederlands voetbal

[ad_1]

De Nederlandse voetballers spelen op 28 februari in Heerenveen de finale of troostfinale van de Nations League. De KNVB onderzocht welke stadions beschikbaar waren en koos uiteindelijk voor het Abe Lenstra stadion.

Oranje treft Spanje in de halve finale van de Nations League. Die wedstrijd wordt op 23 februari gespeeld in Cádiz. Naast een plaats in de finale omvat de competitie ook kwalificatie voor de Olympische Spelen.

De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en Duitsland, net zoals het Nederlands elftal en wereldkampioen Spanje groepswinnaar zijn in de Nations League. In principe kwalificeren alleen de finalisten zich voor het Olympisch voetbaltoernooi van komende zomer.

Maar omdat Frankrijk als gastland al verzekerd is van deelname aan de Spelen in Parijs, schuift het tweede ticket door naar nummer 3 als Frankrijk de finale haalt. Als Nederland verliest van Spanje en Frankrijk de finale bereikt, strijdt Nederland met Duitsland om de derde plaats en daarmee een Olympisch ticket.

eerder werd hardop gedroomd van een wedstrijd voor de Oranje Leeuwinnen in De Kuip, maar dat was niet de keuze.

Lees ook
• Dit is de route die de Oranje Leeuwinnen moeten volbrengen richting de SpelenBekijk hier al onze video’s over de Oranje Leeuwinnen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *