Spelers Oranje klagen over ‘vreselijk’ veld in Athene: ‘Dat dit mag op dit niveau, is onvoorstelbaar’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Het Nederlands elftal had het maandagavond lastig in Athene en dat had niet alleen te maken met de stoere Griekse tegenstander. Nederlandse spelers klaagden na afloop over het veld in de OPAP Arena van AEK Athene.

Aanvoerder Virgil van Dijk uitte na de wedstrijd zijn ongenoegen. “Heb je het veld gezien? Verschrikkelijk”, zei de verdediger voor de NOS-camera. Het is onvoorstelbaar dat dit op dit niveau is toegestaan.” Nederland boekte er uiteindelijk één moeilijke 1-0 overwinning op Griekenland en zette daarmee een grote stap richting EK-kwalificatie.

“Het waren vooral de omstandigheden die lastig waren”, aldus Wout Weghorst.

Van Dijk verwachtte een lastige wedstrijd

Dat de Nederlandse ploeg het lastig zou krijgen tegen de Grieken kwam voor Van Dijk niet als een verrassing. “Dat was natuurlijk te verwachten”, reageerde de verdediger. “Ik denk dat we kansen kregen, uiteraard via de penalty’s, maar ook op de counter. Op het einde gooien ze er twee spitsen in en dan moet je overleven. Dat hebben we met plezier gedaan.”

Er lag behoorlijk wat druk op de schouders van de ervaren international toen hij in de slotminuten vanaf elf meter mocht scoren. “Je probeert kalm te blijven. Je krijgt allerlei laserpointers op je hoofd gericht en de VAR controleert nogmaals het moment. Dan probeer je het in de zone en gelukkig lukte dat vandaag.”

Bekijk hier het overzicht:

Na het bevrijdende doelpunt en de overwinning op Griekenland heerste er een groot gevoel van opluchting onder de selectie van het Nederlands elftal. “Natuurlijk stond er enorm veel druk op deze wedstrijd. Dat voelden we allemaal. Vooral na de wedstrijd tegen Frankrijk en de overwinning van Griekenland op Ierland. Dan moet je je voorbereiden op een belangrijke wedstrijd. De strijd en vechtlust die we vandaag lieten zien… Het kan natuurlijk beter, maar je gaat met een goed gevoel naar de volgende periode.”

“Gelukkig hebben we twee keer gewonnen van Griekenland en staan ​​we nu in de competitie bestuurdersstoel”, concludeert Van Dijk. “We kunnen het afmaken en dat zullen we ook doen.”

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *