Verdachte aanslag Brussel mogelijk neergeschoten in café

[ad_1]

De verdachte van de aanslag in Brussel is vermoedelijk neergeschoten in een café in de Brusselse wijk Schaarbeek, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in het Belgische VRT Journaal. De persoon wordt gereanimeerd en is nog niet geïdentificeerd.

Abdesalem L. (45) uit Tunesië schoot maandag in het centrum van Brussel twee mensen dood en verwondde een derde persoon. De schutter vluchtte vervolgens. Volgens minister Verlinden is het “zeer waarschijnlijk” dat de persoon in het café de dader was. L. woont zelf in Schaarbeek.

“Het wapen waarmee de aanslagen zouden zijn gepleegd, werd gevonden op de plek waar de man vanochtend in Schaarbeek werd aangetroffen”, citeert de VRT. “Dat vergroot de kans dat de dader wordt gepakt. We nemen nu vingerafdrukken om 100 procent zeker te zijn.”

Vuurgevecht

De krant Het Laatste Nieuws meldt op basis van bronnen dat de politie een melding heeft ontvangen dat L. in een café in Schaarbeek zat. Toen agenten ter plaatse kwamen, ontstond er volgens de krant een vuurgevecht.

Volgens Belgische media zijn de slachtoffers Zweeds of van Zweedse afkomst. Ze waren in Brussel voor de EK-wedstrijd tussen Zweden en België. Die wedstrijd werd tijdens de rust gestaakt vanwege de fatale schietpartij. Sindsdien houdt de Belgische politie toezicht op de hotels waar Zweedse voetbalsupporters verblijven, de Zweedse diplomatieke posten en andere locaties van de Zweedse gemeenschap.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *