Ruiters te paard stuiven door het Holtingerveld tijdens Herfst Crossrit van Huneruiters uit Havelte

[ad_1]

Afgelopen weekend vulden de Huneruiters uit Havelte de bossen rond Havelte en Uffelte tijdens hun jaarlijkse Herfstcrossrit voor ruiters en tuigen. De inschrijvingen gingen op voorhand erg snel en het maximum van 80 deelnemers was snel bereikt.

Daarnaast bestond er een wachtlijst van circa 60 combinaties. Dit geeft al aan hoe populair deze rit is geworden onder ruiters en chauffeurs die van heinde en verre komen. De start vond plaats op het clubterrein van de Huneruiters op Sportpark De Meerkamp in Havelte. Van daaruit vertrokken de ruiters en menners in groepjes met hun paarden.

Voor hen werd een prachtige route uitgestippeld van 17 kilometer langs Uffelte en door het Holtingerveld. Dit leverde spectaculaire beelden op. Een indrukwekkend gezicht om een ​​paard en wagen door de natuur te zien draven.

Over obstakels heen

Onderweg werd een pauze met warme chowder georganiseerd, waarna een aantal dwarshindernissen volgden. Deze waren zo ingericht dat iedereen de keuze had er langs te rijden. Voor veel ruiters en paarden waren de hindernissen het hoogtepunt van de rit. Er stonden er maar liefst 24 opgesteld op verschillende hoogtes, zodat iedereen een sprong kon proberen.

Kleine pony’s en grote paarden, jonge ruiters en oudere ruiters, ze waren allemaal enthousiast. Ook de vele plassen op de onverharde wegen zorgden voor een extra uitdaging. Ook hier gingen de wagens soms diep doorheen. “Wij danken alle grondeigenaren voor hun medewerking. Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie en hopen volgend jaar weer zoveel blije deelnemers te mogen ontvangen”, aldus Janneke van de Wal namens de Huneruiters.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *