Voormalige graanloods in Groningen werd opslagplek voor lachgas en drugs. ‘Sinds de Gerrit Krol-brug dicht is, komt hier niemand meer’

[ad_1]

Een voormalig graanpakhuis aan de Ulgersmaweg in Groningen werd gebruikt als opslaglocatie voor harddrugs. Een 44-jarige huurder van het pakhuis is gearresteerd.

Agenten troffen woensdagmiddag kilo’s harddrugs, een grote som contant geld en een vuurwapen aan. Het stond opgeslagen in het pakhuis aan de Ulgersmaweg en in een woning aan de Steenhouwerskade, vlakbij winkelgebied Westerhaven.

Wat er precies in welk pand is aangetroffen, wil de politie niet zeggen. “Op beide locaties zijn grote hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen”, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Even later werd een 44-jarige man gearresteerd. Waar dat was wil de politie niet zeggen. Het Openbaar Ministerie meldt op X dat hij veertien dagen vast blijft zitten.

Gerst, lachgas, cola

Het pakhuis was vroeger eigendom van gersthandelaar Offera. Daar werd gerst opgeslagen, dat vervolgens via het erachter gelegen Van Starkenborghkanaal werd getransporteerd. Een medewerker van het bedrijf vertelt dat de ruimtes niet meer voor dit doel worden gebruikt omdat er nieuwe silo’s zijn gebouwd. Sindsdien worden ze verhuurd.

De laatste huurder gebruikte het pakhuis om lachgas te verkopen. Vooral tijdens de coronapandemie zagen ondernemers bestelwagens heen en weer rijden. De verkoop van lachgas is inmiddels illegaal en de huurder is daar al enige tijd mee gestopt. Sindsdien zagen ondernemers vooral hoe hij op de parkeerplaats aan zijn auto aan het sleutelen was.

Wist hier niets van

“Ik wist hier niets van. Daarna zal ik moeten bellen.” De verhuurder van het pakhuis aan de Ulgersmaweg zegt niets te weten van de drugsvondst. De huurder was een vriendelijke man die maandelijks netjes de huur betaalde. “Hij zit er al jaren.” Volgens de verhuurder werd het magazijn gebruikt om spullen te repareren. ‘Licht en zo. Het zat er vol mee. Hij was een handige jongen.”

‘Sinds de Gerrit Krolbrug gesloten is, komt hier niemand meer’

De Ulgersmaweg is een donker stukje Groningen. Het is een lange weg met veel zelfstandige ondernemers in een afgelegen deel van de stad. De weg werd vroeger ontsloten via de Gerrit Krolbrug, maar ligt al bijna drie jaar stil na een aanrijding in mei 2021. “Sinds die brug gesloten is, is het hier echt een donker gebied”, zegt een ondernemer in de straat .

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *