Kyiv haalt minderheid Russische hypersonische raketten neer

[ad_1]

In totaal vuurde Moskou 37 raketten en drie drones af. Het merendeel van de raketten waren hypersonische Kinzjal-raketten, die moeilijker neer te schieten zijn. Acht raketten werden neergeschoten door Oekraïens luchtafweergeschut.

De Oekraïense luchtmacht wijst erop dat ruim twintig andere raketten hun bestemming niet bereikten omdat Kiev ze elektronisch wist te ontwrichten.

Militair-industrieel complex

Een raket landde in Dnipro, de vierde grootste stad van Oekraïne. Ook uit de historische Oekraïense stad Tsjernihiv, in het noorden van het land, komen beelden van een krater veroorzaakt door een raketinslag.

Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het “een Oekraïens militair-industrieel complex” heeft vernietigd waar naar verluidt drones en munitie werden geproduceerd. Om welke locatie het precies gaat, staat niet vermeld.

Tekort

Eerder deze week zei een woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht dat het land te kampen heeft met een tekort aan luchtafweergeschut. Het is niet duidelijk of dat tekort de reden is dat er zaterdagochtend minder raketten zijn neergeschoten dan gebruikelijk.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *