Vrouw uit Drachten krijgt zes maanden cel voor aanslag met vuurwerkbom in Stiens

[ad_1]

Een 52-jarige inwoner van Drachten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden plus zes maanden voorwaardelijk wegens betrokkenheid bij een aanslag met een vuurwerkbom op een woning in Stiens. De vrouw werd vrijgesproken van drie andere aanvallen met vuurwerkbommen.

De vuurwerkbom ontplofte op 20 mei 2019 in de brievenbus van een woning aan Dr.S. Huismanstrjitte in Stiens. Dit zou in november 2020 gevolgd worden door een nieuwe explosie in dezelfde woning. De rechtbank oordeelde dat niet bewezen kon worden dat de vrouw een aandeel had in die aanval.

Ook werd ze vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs van de aanslag met een vuurwerkbom bij een woning in Vrouwenparochie, in januari 2020, en een explosie bij een woning aan de Roptastins in Stiens, in december 2019. De toenmalige partner van de vrouw werd veroordeeld voor vandalisme tot een taakstraf van 150 uur.

Conflict over een hond

In oktober 2020 had de 54-jarige man een raam in de woning aan Dr. S. Huismanstrjitte ingegooid. Hij had dit namens zijn ex gedaan, vertelde hij twee weken geleden op de zitting. De vrouw zou een conflict hebben met de bewoner over een hond. Bovendien maakten de twee ex-echtgenoten zich schuldig aan een aantal winkeldiefstallen.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van een jaar tegen de vrouw en 18 maanden cel tegen de man. In tegenstelling tot de rechtbank oordeelde de officier dat alle feiten bewezen konden worden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *