Just Eat Takeaway onderuit op lager Damrak na verkoopadvies

[ad_1]

De AEX-index sloot de handelsdag af met een min van 0,3 procent op 779,49 punten. De MidKap verloor 1,1 procent naar 892,42 punten. De belangrijkste indicatoren in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,7 procent. Beleggers in Europa moesten het doen zonder aanwijzingen uit New York omdat Wall Street gesloten is vanwege Martin Luther King Day.

Just Eat Takeaway bungelde onderaan de MidKap met een koersverlies van 8,3 procent. Volgens analisten van BNP Paribas Exane is voorzichtigheid geboden bij maaltijdbezorgbedrijven en zijn er risico’s als het gaat om de financiële verwachtingen voor Just Eat Takeaway. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl brengt woensdag een handelsmededeling uit. In Frankfurt daalde de Duitse branchegenoot Delivery Hero met bijna 7 procent en maaltijdboxbezorgbedrijf HelloFresh met ruim 4 procent.

ABNAMRO

ABN Amro was koploper in de hoofdindex met een plus van 1,1 procent. Volgens Bloomberg voert Deutsche Bank achter de schermen gesprekken over mogelijke overnames. De grootste bank van Duitsland zou ook geïnteresseerd zijn in zijn concurrent Commerzbank. De aandelen van Deutsche Bank verloren bijna 1 procent in Frankfurt en Commerzbank won 0,8 procent.

Randstad stond met een verlies van bijna 2 procent onderaan de hoofdfondsen. Investeringsbank RBC Capital verlaagde haar prijsdoel voor de omroeporganisatie, onder meer vanwege de uitdagende marktomstandigheden. Snellaadbedrijf Fastned, dat dinsdag resultaten rapporteert, steeg bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 ruim 1 procent.

Dassault-luchtvaart

In Parijs stond de Franse vliegtuigbouwer Dassault Aviation 6,4 procent in de rode cijfers. Het bedrijf meldde vorig jaar veel minder bestellingen voor privéjets te hebben ontvangen. Dassault produceert ook de Rafale-straaljager.

De euro was $1,0949 waard, vergeleken met $1,0956 op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op $72,39. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op $78,10 per vat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *