Tv-recensie | Ik heb toch wel een beetje te doen met Selma Omari

[ad_1]

Kijk maar naar Selma Omari, zei de twintigjarige bij mij thuis. “De jeugd heeft je ook gelezen.” Zij zou beginnen, beloofde ze. Een moedertje telt vervolgens haar knopen, en vergeet te vermelden dat ze eigenlijk aan het piekeren was over een stuk over een van de meest bekeken programma’s van Omroep MAX. Onbetaalbaar Als er uitgesteld kijken wordt toegevoegd, worden er een miljoen kijkers bereikt, vaak meer. En ik vraag me al weken af ​​waarom. Iedere aflevering wordt een aantal bijzondere objecten aangeboden door een particulier. Dinsdag ging het om een ​​Chinese mantel, een tekening van Kees van Dongen, twee poortvazen ​​en een antiek zilveren broodmandje. De eigenaar van het object biedt het aan vier verschillende antiquairs aan, die zich in vier aparte ruimtes bevinden. En dat is waar het spel van prijzen en bieden begint. De truc is om het object niet te snel of voor te weinig geld te verkopen aan een van de antiquairs, maar om voor het beste bod te gaan.

Het programma doet me ergens aan denken Tussen kunst en kitsch, nog een geweldige voor de oudere kijker. Mensen komen daar ook met hun spullen, maar als het een voorwerp van betekenis is, moeten ze eerst horen wie het gemaakt heeft of waar het vandaan komt voordat er een bedrag uitgedeeld wordt. En juist dat educatieve element, waar de aandacht vaak verslapt, valt op Onbetaalbaar over. Het is direct geld praat. Bedragen vliegen over tafel en net als bij een veiling kan het uiteindelijke bedrag beter of slechter uitvallen.

Een half miljoen volgers

Dus ik ging het hebben over Selma Omari. Ik kende haar wel. Ze is influencer en vlogger, ze heeft een half miljoen volgers op Instagram en 125.000 abonnees op YouTube. In 2022 zag ik haar documentaire bij BNNVARA OMARI; geen onzin. Lateraal kreeg ik haar inloopkast van marmer. Ik hoorde de roddels over haar vermeende BBL, Braziliaanse buttlift (bilvergroting). Haar relatie met rapper Boef. Ze gingen trouwen, maar dat gebeurde niet. Onder haar make-up, sieraden, vulstoffen en dure kleding zat een interessante jonge vrouw. Interessant, want niets aan haar klopt en dat levert haar soms meer haters op dan fans. Ze presenteert zichzelf als een gelovige, maar kleedt en gedraagt ​​zich als een bevrijde vrouw. Ze is een moslim zonder hoofddoek, een vrouw zonder schaamte, en nu is ze ook een moeder zonder echtgenoot.

Een Kylie Jenner trekkenze vermeldt het Selma: Op mijn manier. Net als de Amerikaanse influencer hield ze haar zwangerschap verborgen tot na de geboorte van het kind. Op 4 augustus Tussen alle foto’s op Instagram verscheen een bericht waaruit bleek dat ze bevallen was. Niet meer. Geen naam, niet of het een jongen of een meisje was, en geen idee wie de vader was. Op al die antwoorden moesten haar volgers wachten tot dinsdag de eerste aflevering online kwam op NPO Plus. De baby blijkt een zij te zijn. Ze werd niet verwacht, maar ze was welkom. En: Selma doet het alleen.

We zien een hoogzwangere Selma in haar gloednieuwe appartement in Rotterdam. Ze vertelt dat ze al maanden nauwelijks op straat is geweest. Niemand mocht het weten. Ze zocht ‘vrede, rust en harmonie’. Precies wat ze niet zou denken als haar aanhangers lucht hadden gekregen van haar huwelijkloze zwangerschap. Ze begrijpt dat mensen haar keuze lastig vinden. ‘Maar ik ben niemand een uitleg verschuldigd. Alleen God, mijn moeder en mijn kind.”

Het maakte mij een beetje verdrietig. Selma is niet alleen, ze heeft een moeder, een lieve zus en beste vriendinnen. Maar je moet je voor zoveel mensen verbergen. Koop ongezien een kinderwagen, met roze chroom. Zelf een bakabana eten in de auto voordat ze de laatste echo krijgt voor de bevalling. Daarna belt ze de vader van haar ongeboren dochter. In de komende aflevering zal ze zijn naam onthullen.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *