Bedrijventerrein Ter Apel bijna vol. ‘We lopen werkgelegenheid mis’

[ad_1]

Omdat industrieterrein ‘t Heem in Ter Apel bijna vol zit, heeft de gemeente Westerwolde contact opgenomen met de provincie Groningen.

“We hebben gevraagd of we nog eens 11 hectare grond aan ondernemers kunnen toewijzen”, zegt wethouder Harm-Jan Kuper (CDA).

Werkgelegenheid

Dit komt doordat volgens hem de vraag naar bedrijfspercelen in Ter Apel de afgelopen jaren is toegenomen. “Ondernemers van buitenaf willen zich er vestigen, maar bedrijven die er al zijn willen ook uitbreiden. Aan die vraag kunnen we momenteel niet voldoen omdat ‘t Heem bijna vol zit. We moeten nee zeggen en daardoor lopen we werkgelegenheid mis. Dat willen wij niet.’

De directeuren gingen daarom op zoek naar een nieuw te ontwikkelen terrein en kwamen uiteindelijk uit op een terrein van 11 hectare. Deze is gelegen aan de Nulweg, vlakbij de N366. “Het is nu landbouwgrond en ons eigendom. De provincie moet akkoord gaan met een andere bestemming. Als dat gebeurt, kunnen we het land binnen anderhalf jaar vrijgeven. Uiteraard kunnen omwonenden ook hun mening geven in de bijbehorende procedure.”

Extra woonkavels

Vorige week maakte Westerwolde bekend extra woonkavels te willen uitgeven in Ter Apel. Daar is ook behoefte aan, ondanks de negatieve publiciteit vanwege de aanwezigheid van het grote asielzoekerscentrum.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *