Lach ontbreekt bij gespannen Sudosa-Desto in duel met Sliedrecht Sport

[ad_1]

Visser Assen/Sudosa-Desto had het woensdag erg lastig tegen Sliedrecht Sport. De ploeg haalde nooit het normale niveau en verloor terecht met 3-1, waardoor een plek bij de vier beste ploegen verre van een uitgemaakte zaak is.

Twee sets lang worstelde Sudosa-Desto met zichzelf. Aanvallend had de ploeg de grootste moeite om te scoren, terwijl het passend moeite had om overeind te blijven. De normaal gesproken belangrijkste puntenverschaffers, Manon Torenbeek en Paula Boonstra, gaven niet op.

De spelers zagen er gespannen uit en de gebruikelijke glimlach ontbrak. Sudosa-Desto worstelde met zichzelf. Het was vooral een verbeten strijd om in de wedstrijd te komen en dat was lange tijd niet mogelijk. Sliedrecht Sport profiteerde er optimaal van. Coach Mark Afman keerde al snel terug naar zijn bankspelers.

‘Het was gewoon niet goed genoeg’

Maureen van der Woude bleef de hele wedstrijd staan. ‘Het was gewoon niet goed genoeg. Wij hadden de grootste moeite om te scoren. Sliedrecht deed dat een stuk beter.’’ De middenspeler, nieuw bij Sudosa-Desto, is een van de redenen dat de Assense formatie echt kan concurreren met de topteams van dit seizoen.

Van der Woude, actief in het onderwijs, is met haar blokkering en ervaring van grote waarde voor het Afmanteam. Maar ook zij kon het tij lange tijd niet keren. Pas met de komst van spelmaker Beau de Vries en Romee Veenstra en Lynn van Mill aan de buitenkant kreeg Sudosa-Desto meer controle over het spel van de gasten.

Het peil aan de Assenkant steeg langzaam. Van Mill scoorde vaak via de handen van de blokker en ook Veenstra en De Vries kwamen goed binnen. “We pakten de derde set en hadden ook de vierde set moeten winnen.”

“We hadden het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken.”

“We zijn uiteraard nog goed in vorm om bij de top vier te eindigen, maar we hadden het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken door vanavond te winnen. Nu moeten we dat zaterdag tegen Zwolle doen.”

De eerste vier teams van de reguliere competitie bepalen onderling wie zich rechtstreeks plaatst voor de halve finales van de strijd om het landskampioenschap. Daar zijn de eerste twee teams zeker van. Terwijl de andere twee teams een extra kans krijgen tegen de beste teams uit de ‘verliezerspool’.

‘Je krijgt wat je verdient’

Afman was na de nederlaag zeer realistisch. ,,Je krijgt wat je verdient. We begonnen te zwak en speelden laf volleybal. Dat is gewoon niet mogelijk. Dankzij onze wisselspelers krijgen we op de een of andere manier de derde set. Dan hoop je dat je dat kunt uitbouwen en minimaal één punt uit de wedstrijd kunt halen. Maar het was gewoon niet goed genoeg.”

Toch is Afman ervan overtuigd dat zijn ploeg zich plaatst voor de halve finales van de strijd om het landskampioenschap. ,,Zeker. Als we niet bij de eerste vier kunnen eindigen, maken we een omweg. Dan eindigen we als vijfde of zesde.”

Beker toernooi

Naast de competitie doen de volleyballers uit Assen ook nog mee aan het bekertoernooi. Aanstaande dinsdag speelt Sudosa-Desto tegen het tweede elftal van Sliedrecht Sport. Als zij winnen is Apollo 8 uit Borne de tegenstander en is een historische bekerfinale in Den Bosch dichtbij.

Visser Assen/Sudosa-Desto-Sliedrecht Sport

Uitslag 1-3
Posities instellen 21-25, 18-25, 25-17, 22-25

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *