Van der Sloot komt mogelijk met details over dood van Holloway

[ad_1]

Van der Sloot werd in 2010 in Alabama aangeklaagd wegens fraude en afpersing in de zaak. Volgens de aanklagers vroeg hij de moeder van Holloway om 250.000 dollar over te maken in ruil voor informatie over het lot van haar dochter.

Volgens lokale media zegt de advocaat van de familie Holloway dat Van der Sloot nu een overeenkomst wil sluiten waarin hij de fraude en afpersing erkent en details bekendmaakt over de dood van de Amerikaanse vrouw. In ruil daarvoor zou hij strafvermindering krijgen. De Telegraaf schrijft ook dat er met bronnen is gesproken die bevestigen dat Van der Sloot een overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse aanklagers.

Overdracht

De zaak dateert uit 2005, toen Holloway verdween tijdens een bezoek aan Aruba. Van der Sloot was een van de laatste mensen met wie Holloway werd gezien. Hoewel haar lichaam nooit werd gevonden, verklaarde een rechter de vrouw in 2012 legaal dood.

Van der Sloot werd eerder dit jaar vanuit Peru overgeplaatst naar Alabama in de Verenigde Staten, waar hij een gevangenisstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores in 2010.

Rechtzaak starten

De zaak staat gepland om 16.30 uur Nederlandse tijd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *