Alcoholgebruik in Britse pubs lager door kleinere wijnglazen

[ad_1]

“Het lijkt erop dat wanneer de grootste portie wijn per glas niet beschikbaar was, mensen voor de kleinere opties kozen, maar vervolgens niet dezelfde hoeveelheid wijn dronken”, zegt onderzoeker Eleni Mantzari van de Universiteit van Cambridge. “Mensen hebben de neiging om een ​​bepaald aantal glazen te drinken, ongeacht de grootte.” De Britse gezondheidszorgdienst NHS beschouwt een glas van 175 milliliter wijn als standaard. Dat is meer dan de 100 milliliter die in Nederland als standaardglas geldt.

Volgens de onderzoekers wijst niets erop dat consumenten hun verminderde wijnconsumptie compenseren door meer andere alcoholische dranken te consumeren. Ook de cafés die aan de proef deelnamen, zagen hun inkomsten niet dalen. Mogelijk komt dit doordat kleinere brillen over het algemeen een hogere winstmarge hebben, maar over de financiële kant kunnen de onderzoekers naar eigen zeggen geen harde uitspraken doen.

De wetenschappers benadrukken, in lijn met het algemene Britse gezondheidsadvies, dat ‘geen enkele hoeveelheid alcohol als veilig voor uw gezondheid wordt beschouwd’. Zij zien het verkleinen van de portiegroottes als een kans om het totale alcoholgebruik enigszins terug te dringen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *