Bankrupt BCC closes stores over aggressive bargain hunters

[ad_1]

BCC sloot woensdag al zijn vestigingen vanwege agressieve koopjesjagers die veiligheidsproblemen veroorzaakten in de failliete elektronicaketen. Verschillende beschreven situaties RTL Z die lijken op virale video’s van Black Friday in de Verenigde Staten.

Medewerkers toonden video’s en foto’s van lange rijen buiten en hectische omstandigheden binnen de BCC-winkels. Klanten ‘beukten als gorilla’s op de ramen’, bedreigden het personeel en ‘trokken showmodellen van de muren’, zeiden medewerkers. Klanten vochten met elkaar en het personeel. In minstens één geval kwam het tot klappen.

Wat het drukteprobleem nog verergert, is het feit dat veel winkels onderbezet zijn. BCC heeft na het faillissement al de banden met haar uitzendkrachten verbroken en veel medewerkers hebben al ander werk gezocht. “Dan heb je ineens nog maar vijf collega’s in de winkel, maar komen er wel honderd klanten door de deur. Dat kan niet”, zegt een medewerker tegen RTL.

BCC heeft 57 fysieke winkels met ruim 1,00 medewerkers. De elektronicaketen ging vorige maand failliet. De curatoren startten een faillissementsverkoop om de aandelen te verzilveren. Dinsdag stonden bij veel filialen rijen voor de deuren en grote drukte in de winkels.

Een tiental BCC-vestigingen sloten dinsdag vroeg de deuren omdat ze de veiligheid van medewerkers en klanten niet konden garanderen. Woensdagochtend besloten filiaal- en regiomanagers om alle winkels gesloten te houden. Alleen klanten die bellen en bestelde artikelen willen ophalen, worden geholpen, vertellen bronnen aan RTL. De curatoren en het bestuur van BCC werken aan een oplossing.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *