Dit zijn uw liefste briefjes: kleine odes van LC-lezers aan bekende en onbekende naasten

[ad_1]

Laat mij maar, beste bezorger, beste onbekenden: aan het einde van de Week van de Sweet Notes is dit een selectie van mooie berichten die lezers ons stuurden.

Wie wil er nou niet een lief briefje ontvangen? Een compliment? Een uiting van dankbaarheid? Een kleine ode, uitgedrukt in warme woorden? Dat vroeg creatief ondernemer Ingrid Koetzier zich maandag af in deze krant.

Koetzier is mede-creator van de Week van de Zoete Noten, een initiatief dat mensen uitdaagt en aanmoedigt om de pen te pakken en een lieve boodschap voor iemand anders achter te laten. Het effect is gunstig, zei ze. “Je kunt elkaar echt een boost geven.”

Bij het verhaal over de Week van de Zoete Briefjes hoorde je een oproep van de Leeuwarder Courant: aan wie zou jij een lief briefje willen schrijven? En waarom?

Lezers accepteerden deze open uitnodiging genereus. We kregen lieve berichtjes voor de krantenbezorger, de oude buurtvereniging, een vriend van decennia; een grote verscheidenheid aan mensen, zo blijkt, verdient een moment in het licht.

In al hun diversiteit hebben alle brieven veel gemeen: ze zijn ontwapenend, eerlijk en ontzettend lief. Maar bovenal doen ze waar Koetzier het al over had: in al hun eenvoud hebben ze het vermogen om de ontvanger even, heel even, op te tillen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *