Politiechef Seoel ruim jaar na halloweendrama aangeklaagd; nabestaanden eisen zijn vertrek | Buitenland

[ad_1]

Het Zuid-Koreaanse Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat Kim wordt beschuldigd van professionele nalatigheid. “Hij heeft niet de nodige maatregelen genomen, zoals het inzetten van voldoende politieagenten, en heeft ook niet voldoende toezicht gehouden”, aldus de officier van justitie. “Hij had de mogelijke gevaren kunnen voorzien.”

Op 29 oktober 2022 stroomden ruim 100.000 mensen naar een uitgaanscentrum in Seoul voor het eerste Halloweenfeest sinds de coronaviruspandemie. Noch de lokale autoriteiten, noch de politie hadden maatregelen genomen voor zo’n grote menigte en zelfs na oproepen naar 911 werd er geen noemenswaardige actie ondernomen.

Twee hooggeplaatste Zuid-Koreaanse politieagenten werden eerder gearresteerd omdat ze naar verluidt probeerden de passiviteit van de politie te verdoezelen. Kim is tot nu toe echter onaangetast gebleven.

Tijdens de verdrukking stierven vooral jonge vrouwen, een aantal tieners en ruim twintig buitenlanders. Familieleden en nabestaanden van de slachtoffers eisen dat Kim “onmiddellijk aftreedt” in afwachting van zijn proces.

Een van de agenten die in verband met de tragedie worden onderzocht, werd eind 2022 dood aangetroffen. Hij werkte op het politiebureau dat toezicht hield op het uitgaansgebied waar het drama zich afspeelde en zou opdracht hebben gegeven tot het verwijderen van een inlichtingenrapport met waarschuwingen. . Waarschijnlijk heeft hij zelfmoord gepleegd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *