Zelf pistachepasta maken | wat eten we vandaag?

[ad_1]

Pistachepasta is in Italië net zo bekend als chocopasta en wordt veelvuldig gebruikt bij het bakken of als spread op bijvoorbeeld een croissant.

Ingrediënten

Voor ongeveer 500 gram:

  • 250 gram rauwe, ongezouten pistachenoten (gepeld)
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker (optioneel)
  • Klein snufje zout

Zo maak je het:

Voor de groene kleur verwijderen we eerst de schil van de pistachenoten (ja, ook al zijn de pistachenoten al geschild, er blijft nog een schil achter). Gelukkig is dit heel eenvoudig: vul een pan met gekookt water en laat de pistachenoten hierin 1 à 2 minuten weken.

Giet ze af en leg ze op een schone theedoek. Vouw de theedoek dubbel en wrijf krachtig heen en weer over de noten. Zo wrijf je de vliezen weg. Herhaal dit voor pistachenoten waarvan de schil niet loslaat of help ze door ze handmatig te verwijderen.

Doe alle pistachenoten in een keukenmachine en laat de machine de noten tot een pasta malen. Dat duurt even, 5 tot 10 minuten. Eerst zie je de noten veranderen in gehakte noten, dan in kruimels en dan beginnen ze te veranderen in een soort pulp. Ga door totdat je een heel gladde pasta overhoudt (die lijkt op Nutella).

Schep de pistachepasta in een goed gesloten pot. Bewaar het in de koelkast tot gebruik.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *