‘Hamas heeft geen reden nodig om Israël aan te vallen, want dit is precies waarom de beweging bestaat: voor vernedering en vernietiging’

[ad_1]

Verbrande lichamen, vermoorde baby’s, vrouwen die worden verkracht en rondgereden in pick-ups door inwoners van Gaza, ouderen die worden ontvoerd en Joodse gemeenschappen die alleen bestaan ​​uit verbrande huizen en pure vernietiging. Dat is wat we zien nadat Hamas-terroristen anderhalve week geleden enkele uren vrij spel hadden in Israëlische kibboetsen en steden rond de Gazastrook.

De woorden van cabaretier Hans Teeuwen, die een filmpje op YouTube plaatste, waren de meest opvallende van alle toespraken van bekende Nederlanders de afgelopen week. In Nederland zijn we heel goed in relativeren, contextueel begrijpen en beide ‘kanten’ horen totdat we een weloverwogen beslissing nemen over wat we eigenlijk denken. En natuurlijk begrijpen wij ook waarom er een uitbarsting van geweld ontstaat als een bevolking jarenlang onderdrukt wordt, toch? Van nature. Arjen Lubach zei bijvoorbeeld min of meer: ​​ja, we moeten ook naar het lijden van de Palestijnen kijken. Volgens Johan Derksen hadden ‘de joden’ er zelfs ‘zelf om gevraagd’.

Handvest

Terug naar Hans Teeuwen en zijn video. Hamas heeft geen reden nodig om Israël aan te vallen en Joden te vermoorden. Het doel van Hamas is sinds de oprichting in de jaren tachtig het doden van Joden en het vernietigen van Israël. En dat is geen verklaring die uit de lucht komt vallen; het staat eenvoudigweg duidelijk vermeld in hun eigen charter en zelfs meerdere keren. “De Joodse staat moet verdwijnen, het hele gebied van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee moet worden bevrijd.” Of uit het voorwoord: ‘Israël zal opstaan ​​en standhouden totdat de Islam het vernietigt, net zoals het zijn voorgangers heeft vernietigd (…). (Want) onze strijd tegen de Joden is buitengewoon veelomvattend en van groot belang (…).”

Hamas heeft geen reden nodig om baby’s te doden en vrouwen te verkrachten, want dit is precies waarom de beweging bestaat: voor vernedering en vernietiging.

Nooit meer

Het Joodse volk heeft één ding gezworen na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, waar miljoenen Joden werden verkracht, verbrand en vergast. Nooit meer. Nooit meer zullen de Joden als schapen naar de slachtbank worden geleid. Joden zullen nooit meer accepteren dat vrouwen en kinderen worden vermoord alsof ze een prooi voor het oprapen zijn. Israël zal zegevieren, het Joodse volk is sterk en veerkrachtig en zal niet ten prooi vallen aan de wreedheden van terreur.

Maar de echte test voor ons ligt elders.

In Nederland is het tijd om duidelijke keuzes te maken. Dat is onze test. Gaan we door met het westerse relativisme? Gaan we werkelijk op vermoorde baby’s reageren met ‘ja, maar de andere kant van het verhaal’? Staan wij toe dat vrouwen worden verkracht en door de straten van Gaza worden gesleept zonder onze afkeer te uiten? Het gaat niet langer om een ​​conflict tussen twee partijen. Dit is puur kwaad.

En de keuze om Israël te steunen? Dat is aan jou.

Raouf Leeraar is beleidsadviseur Israël en het Midden-Oosten bij het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *