Havelte krijgt er toch een onbemand tankstation bij. Ondernemers bedrijventerrein verliezen rechtszaak

[ad_1]

Bedrijven aan de Oeveraseweg in Havelte hebben via een rechtszaak tevergeefs geprobeerd de bouw van een onbemand tankstation Oliehandel Kreuze aan de Oeveraseweg tegen te houden.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State, waarbij ondernemers en bewoners van het industrieterrein in augustus een rechtszaak aanspanden tegen het bestemmingsplan.

Verkeersopstoppingen?

Het onbemande tankstation hield mensen bezig op het industrieterrein. De ondernemers zeggen dat de Oeveraseweg verstopt zal raken omdat deze te smal is voor het verkeer dat komt tanken. Voorstanders van het tankstation zeggen dat het verzet is aangewakkerd door de concurrentie in Havelte.

De Raad van State heeft gekeken naar het verkeersonderzoek dat de gemeente Westerveld heeft laten uitvoeren. Volgens de rechter is gebleken dat er op de Oeveraseweg met gemak 12 tot 14 autoritten mogelijk zijn.

De Raad van State verbaast zich erover dat Westerveld het bestemmingsplan in eerste instantie heeft aangenomen zonder naar de verkeersgevolgen te kijken, terwijl de bezwaren destijds al bekend waren. De hoogste bestuursrechter heeft deze omissie echter verworpen omdat Westerveld later een verkeersonderzoek heeft laten uitvoeren.

Plan is onherroepelijk

Het bestemmingsplan voor het tankstation is inmiddels onherroepelijk. Westerveld heeft Kreuze ook een omgevingsvergunning verleend voor de bouw. Dezelfde bedrijven en omwonenden hebben hiertegen bezwaar gemaakt.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *