Bluesfestival Grolloo wil uitbreiden. Bijna verdubbeling publiek en mogelijk naar de zondag

[ad_1]

Het Dutch Blues Festival in Grolloo wordt mogelijk groter. Organisator Mojo wil het evenement in de toekomst geleidelijk uitbreiden.

Eén van de plannen is om de capaciteit uit te breiden van maximaal 14.000 bezoekers naar maximaal 25.000 per dag. “Op de langere termijn is dat nodig zodat het evenement rendabel blijft”, legt Junior van der Stel, woordvoerder van Mojo, organisator van het festival, uit. “Wij willen dit festival nog heel lang organiseren. Zo hebben we een goed vooruitzicht.”

Bluesklanken op zondag?

Ook wil de organisatie een optie aan de vergunning toevoegen die het mogelijk maakt om het bluesfestival op zondag te organiseren. Op dit moment is dit alleen mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het evenement duurt dan maximaal drie dagen. “Die mogelijkheid is er, maar dat betekent niet dat het festival ook daadwerkelijk op zondag plaatsvindt”, benadrukt Van der Stel.

De komende editie – die plaatsvindt van 13 tot en met 15 juni – zal er nog steeds hetzelfde uitzien. Wanneer de capaciteit wordt vergroot, is nog niet bekend.

“De groei is bedoeld voor de langere termijn”, benadrukt Van der Stel. “Wij willen ervoor zorgen dat het format van het evenement blijft passen bij en binnen Grolloo. Het festival is nauw verbonden met het dorp en de omgeving. Dat karakter willen we behouden.”

Het festival werd in 2016 voor het eerst georganiseerd, op initiatief van bluesliefhebber en Grolloo-resident Johan Derksen. Het was destijds de bedoeling dat het festival na vijf edities zou eindigen. Maar Mojo denkt daar anders over. “We hebben de afgelopen jaren gezien dat er veel potentie is. Het festival is zo mooi. Het zou zonde zijn om er niet mee door te gaan”, zegt Van der Stel.

Plan een presentatie voor Grolloo

Mojo organiseert donderdagavond een bijeenkomst om de plannen te presenteren aan het dorp Grolloo. Vanaf 19.00 uur kunnen bewoners terecht in café-restaurant Hofsteenge. Ook de gemeenteraad van Aa en Hunze moet zich over het voorstel buigen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *