Politiek moet besluit nemen over non-binaire registratie, huidige situatie niet onrechtmatig

[ad_1]

De rechter verplicht de regering nog niet om een ​​derde geslacht mogelijk te maken. De rechtbank in Den Haag zal woensdag oordelen Hoewel er ‘ongeoorloofde discriminatie’ bestaat tussen binaire en niet-binaire transgenders, is het veel moeilijker om een ​​‘X’ (niet-binair) op je paspoort te krijgen dan een ‘M’ (man) of een ‘V’ (vrouw). ) – maar omdat politici er nu al aan werken om daar verandering in te brengen, is de huidige situatie volgens de rechtbank niet onrechtmatig.

De bodemprocedure is aangespannen door een non-binair persoon die als vrouw geregistreerd staat bij de overheid en op een snelle en laagdrempelige manier haar non-binaire identiteit wilde registreren. Als beklaagde erkent de staat dat de moeilijkheden voor niet-binaire transgenders om hun genderidentiteit te registreren problemen veroorzaken in het dagelijks leven, maar is van mening dat wettelijke regelgeving via de politiek tot stand moet komen.

De rechtbank stelt dat “complexe overwegingen (moeten) worden gemaakt voordat een derde genderoptie wordt geïntroduceerd” die verder gaat “dan het plaatsen van een ‘X’ op de geboorteakte.” Ook de onderliggende wet- en regelgeving moet hierop worden aangepast. De rechtbank benadrukt dat het wetgevingsproces, ondanks de complexiteit ervan, een beperkte geldigheidsduur heeft. De rechtbank stelt echter geen precieze termijn voor het proces vast.

De advocaat van de non-binaire persoon die de zaak heeft aangespannen, reageert het tegenovergestelde NRC blij met het vonnis. “Deze uitspraak stelt vast dat de staat een derde genderoptie moet erkennen en implementeren. Dat is een enorme winst voor niet-binaire mensen.”

Lees ook
“Het voelt alsof ik er niet bij mag zijn”, zegt non-binair Senn van Beek in de rechtszaal

Sen van Beek.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *