In veel landen demonstraties na aanval ziekenhuis in Gaza

[ad_1]

In Libanon werd een protest nabij de Amerikaanse ambassade in Beiroet gewelddadig. De oproerpolitie gebruikte traangas en waterkanonnen tegen demonstranten. De honderden demonstranten keerden zich tegen de Amerikaanse steun aan Israël. ‘Dood aan Amerika, dood aan Israël,’ scandeerde de menigte. Boze demonstranten probeerden de prikkeldraadblokkade te doorbreken en er werden projectielen gegooid.

“Amerika is de duivel, de echte duivel, omdat het Israël steunde”, zei een van de demonstranten. ‘Zie je niet wat er gisteren is gebeurd?’ de demonstrant verwees naar de bloedige aanval op een ziekenhuis in Gaza. Een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade bedankte de Libanese veiligheidstroepen voor hun interventie.

Athene

Pro-Palestijnse demonstraties waren ook in Duitsland grimmig. Woensdagavond verzamelden enkele honderden demonstranten zich buiten het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn. De politie laat op X weten dat de organisator van de demonstratie deze kort na aanvang heeft afgelast omdat ‘zij er geen invloed meer op had’. De organisatie riep mensen op het gebied te verlaten. Demonstranten verzamelden zich ook in de Berlijnse wijk Neukölln, waar volgens de politie de stemming ‘verhit’ was. Sommigen van hen staken vuurwerk af en gooiden stenen en flessen naar agenten, aldus de politie.

Ook in veel andere landen werden demonstraties gehouden. Er waren protesten in Arabische landen als Jemen, Irak en Algerije. In Jordanië verzamelden ongeveer 10.000 demonstranten zich buiten de Israëlische ambassade en eisten de uitzetting van de Israëlische diplomatieke missie.

In Europa was er een groot protest in de Griekse hoofdstad Athene. Volgens de politie woonden ongeveer 10.000 mensen een oproep bij om hun solidariteit met het Palestijnse volk te betuigen. Er was daar ook een kleinere demonstratie die steun betuigde aan Israël.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *