In Wirdum voltrekt zich ‘wondertje’ en de ongeslagen trots van Augustinusga is klaar voor de Slag om Blauwverlaat: dit gebeurde dit weekend op de Friese amateurvelden

[ad_1]

Zelfs bescheiden inhaalprogramma’s kunnen geweldige resultaten opleveren. Zo vindt het Wonder van Wirdum (plus Wytgaard en Swichum) plaats en begint de trots van Augustinusga ongeslagen en dus vol vertrouwen aan de Slach om Blauwverlaat.

In Wirdum en omgeving weten ze niet wat ze meemaken.

WWS – dat tien jaar geleden uit de vierde divisie degradeerde en sindsdien bekend staat om het leiden van een tamelijk anoniem bestaan ​​- is in 5B bezig met een daverende serie. Er is dit kalenderjaar niets verloren gegaan. Uit vijf wedstrijden werden een tiental punten verzameld.

Het was zaterdag Wardy van Ferwert pakte de overwinning met 3-0. Remco Schuurman scoorde tweemaal, ook Hinne Anne Visser droeg zijn steentje bij.

“Hinne had twee hattricks kunnen scoren”, aldus Remon van der Galiën, met 33 jaar en 358 dagen de oudste speler in WWS. Visser heeft in zijn carrière inmiddels 76 doelpunten gemaakt en volgens zijn teamgenoot moet het er vreemd aan toe gaan wil hij dit jaar niet tot clubtopscorer gekroond worden.

Be Quick Dokkum in de beker naar de kwartfinales, Leovardia mist kansen voor een stunt

Be Quick Dokkum bereikte zaterdagavond de kwartfinales van het noordelijke bekertoernooi. De mannen van trainer Jan Faber hebben Wildervank weggewerkt. De stand was 2-4 voor de ploeg uit de derde divisie, die op haar hoede was omdat de Groningers (negende in de vierde divisie F) zich in dit toernooi als reuzenmoordenaars hadden ontpopt. De eersteklasseploegen Winsum en LSC uit Sneek werden verslagen.

In Wildervank zorgden Rudolf Banga en Danny Post voor de 0-2 ruststand. Nadat Banga opnieuw scoorde leek de wedstrijd beslist, maar de karaktervolle thuisclub kwam in de slotfase nog terug tot 2-3. In de verlenging zorgde Post voor verlichting van Be Quick.

‘Dan was ik liever met 0-5 gegaan’

Het doek viel voor Leovardia in Leeuwarden. De zaterdag tweedeklasser kreeg goede kansen tegen SVBO, maar liet de zondagse eersteklasser uit Barger-Oosterveld levend achter. Het enige doelpunt viel vlak voor rust. Een fraaie omhaal van Ronald Gerdes belandde via de paal achter doelman Mohite Tibben (0-1).

“Dit is zo jammer”, aldus Leovardia-coach Sander Hart. “Dan was ik er het liefst met 0-5 vandoor gegaan. Hessel Breeuwsma had alleen voor de keeper moeten scoren en een kopbal van Lars Posthumus leek over de doellijn te gaan, maar het spel ging door.”

Stadgenoot Blauw Wit ’34 zit maandag de cel in voor de loting voor de kwartfinales. Gorecht werd met 0-2 verslagen. Broekster Boys-ONS is de derde Friese club bij de laatste acht. Deze wedstrijd werd uitgesteld vanwege het overlijden van een jeugdlid van Broekster Boys.

Terug van wintersport

Zelf hield Van der Galiën het bij een invaller van 31 minuten. “Ik kwam om twee uur terug in het dorp van de wintersport. Het was heerlijk in Oostenrijk. Ik ging meteen het veld op.”

Daar was zijn deelname aan de wedstrijd niet meteen gewenst. “Het gaat momenteel goed”, aldus de buitenspeler. Er zijn verschillende verklaringen voor de huidige opkomst van WWS, zegt de veteraan. “We spelen al een tijdje met dezelfde groep en de jeugdspelers die zijn opgenomen begrijpen waar het om draait. Ook geven we veel minder kansen weg dan voorheen. Dat komt vooral omdat we onze beste speler, Remco, hebben neergezet.” Schuurman, achterin.”

Na de bliksemstart ‘post-winter’ droomt WWS (heel stiekem) van een periodetitel. In de tussentijd moet er een nieuwe trainer gevonden worden. “Richard Reitsma gaf onlangs aan dat hij na dit seizoen zal moeten stoppen vanwege zijn gezondheid. Jammer en verdrietig voor hem natuurlijk”, aldus Van der Galiën.

Niet veel om over te klagen

Ook Vogelaar heeft op dit moment weinig te klagen. Zaterdag leverde de tweede inhaalwedstrijd op rij in 4B de volle winst op. De Walde werd overtuigend verslagen: 4-1. Hierdoor is de ploeg van coach Martin Brandsma opgeschoven naar de zevende plaats.

“We stonden onderaan in een play-off-positie en dan voelt dit natuurlijk een stuk beter”, aldus Brandsma. “Vorig seizoen hebben we een periodetitel gewonnen en nu wil je ook meedingen om de prijzen. Maar laten we eerst eens kijken naar de middenmoot, want dit is een lastige competitie.”

Zijn ploeg stond bij rust al met 3-0 voor. Klaas van Zuiden scoorde tweemaal voor Birdaard. “Een prachtige kopbal en een minstens zo mooi afstandsschot”, aldus zijn trainer, die in Augustinusga woont.

Voor de twaalfde keer ongeslagen

Over Augustinusga gesproken: de plaatselijke voetbaltrots, ASC ’75 verbleef in 5C voor de twaalfde keer dit seizoen ongeslagen. In Warfstermolen was men tegen De Lauwers boekte de tiende overwinning (1-2). Naaste rivaal in de titelstrijd, ONB maakte geen fout WTOC : 1-4.

“Soms word ik er een beetje bang van”, zegt ASC-coach Theo Verbeek. “Het doel was om het beter te doen dan vorig seizoen. Toen werden we vijfde. Het gaat echt boven verwachting.”

De hand van de trainer? “Haha. Nou, natuurlijk doen we dit allemaal samen. Ik geef ze gewoon de tools.”

Ook Verbeek schrok zaterdag van het spel van zijn ploeg in de eerste 25 minuten. “Dat was verschrikkelijk. Angstig, niet durven spelen. De Lauwers maakte er vervolgens met een prachtige vrije trap 1-0 van.” De maker was Arjen van Straten.

Klaar voor Slach om de Brege

Na een tussenkomst van Verbeek nam ASC het heft in handen. ,,Het mooie is dat we iedere wedstrijd weten te scoren. Soms creëren we tien kansen.” Zaterdag verzorgden topscorers Arend Veenstra en Timon van den Bosch de productie.

Verbeek kijkt alvast vooruit. “Zaterdag over de PM-zender, naar Gerkesklooster tegen GSVV.” Een altijd mooie derby, die niet één, maar twee bijnamen heeft: De strijd om de brug En De Slag bij Blauwverlaat . “Daar hoef je de jongens niet voor te motiveren.”

In 4D er stond al een mooie derby gepland. Ontvangen in Wijnjewoude ODV buurman Waskemeer , dat topscorer Mitchell Schievels miste. Het was het derbydebuut voor Harm Welfing (23), die dit seizoen terugkeerde van Drachtster Boys.

“Er hing een leuke sfeer, er waren rookpotten en fakkels. En toen won hij verdiend met 2-0 en scoorde één keer… Beter kon niet”, aldus de ODV-middenvelder. “Ik had er nog één kunnen maken, maar in de slotminuut raakte ik de lat.”

Welfing dacht dat het een sportieve derby was. “Ik heb ze veel harder gezien. Zaterdag was er wederzijds respect.” ODV staat nog twee inhaalwedstrijden achter. “Dat moeten we ook winnen, anders knapt de draad naar leider HS.”

Zand in de machine

Videorecorder blijft hangen 5B op een sterkere draad, “maar er zit momenteel wel wat zand in de machine”, aldus aanvaller Rienk de Haas. De ploeg uit Rinsumageast verspeelde voor de twee keer op rij punten. Zaterdag speelden we met pijn en moeite 3-3 tegen Vrolijk waarin Aron Beintema tweemaal scoorde.

De Haas (oud-speler van FC Burgum en Broekster Boys) maakte er twee voor VCR. “Best ongebruikelijk: in de extra tijd van beide helften.” Daarmee kwam zijn totale productie voor de club op 130. “Een mooie mijlpaal, maar ik had liever gewonnen.”

Hij kampte zaterdag met gemengde gevoelens. “We stonden met 2-0 en 3-2 achter en kwamen pas op het allerlaatste moment weer langszij. Dan mag je niet klagen. Aan de andere kant misten we op 2-2 vier grote kansen.”

De afwezigheid van topscorer Jouke Hoekstra is voelbaar. De Haas: “We maken een mooie tandem, maar helaas heeft Jouke onlangs tijdens een oefenwedstrijd een achillespeesblessure opgelopen. We zien ze voorlopig niet meer.”

Drie rode kaarten

In deze klasse verzorgd Oostergo een winnaar van zeven treffers tegen de onderste regel Nicator : 7-1. Acht spelers scoorden in Ie.

In de slotfase werden er na fysieke mishandeling ook nog eens drie rode kaarten ‘gescoord’. Eén voor de thuisclub, twee voor de Leeuwarders, die in dertien wedstrijden 58 doelpunten tegen kregen.

Het meest opvallende resultaat van zondag werd geboekt in: 5B. Tijnje heeft de leider gevloerd Blauw Rood ’20 met maar liefst 6-1. Marcel de Vos scoorde driemaal voor de thuisclub, die op doelsaldo (+40) de leiding overnam van de Bolswarders (+19). Beide clubs hebben na twaalf wedstrijden 28 punten verzameld. Dat geldt ook voor de nog ongeslagen Lemmer, die een doelsaldo heeft van +18.

In deze klasse opname AVV weer scherp. De Terschellingers boekten hun derde zege van het seizoen en voegden glans toe met maar liefst zeven doelpunten: 7-1 tegen de onderste streep. Oosterstreek-Zandhuizen.

Naar kunstgras

Voor de inhaalwedstrijd tegen De zegen (in 3A ) week Drie-eenheid uit naar het kunstgrasveld van FC Wolvega, omdat het eigen veld in Boijl het niet toeliet de dertiende competitiewedstrijd te spelen. Het leek de ploeg geen windeieren te leggen, want tegen het einde kwamen ze op een 3-0 voorsprong. Marc Platje scoorde tweemaal, zijn 151e en 152e doelpunt voor Trinitas.

De Blesse toonde echter karakter en kwam mede dankzij een doelpunt van invaller Jesper Zandink terug tot 3-3.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *