Amerikaanse beleggers nemen weinig risico door oorlog Israël

[ad_1]

De Dow Jones-index sloot 1 procent lager op 33.665,08 punten. De brede S&P 500 daalde 1,3 procent naar 4.314,60 punten en technologie-indicator Nasdaq daalde 1,6 procent naar 13.314,30 punten. Een vat Amerikaanse olie kostte ook bijna 2 procent meer, op $88,15. Brent-olie werd ook iets minder dan 2 procent duurder, op $91,33 per vat.

Bij de bedrijven richtte de aandacht zich op United Airlines, dat ongeveer een tiende van zijn beurswaarde verloor. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij boekte afgelopen kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf waarschuwde echter dat hogere brandstofprijzen en de annulering van vluchten naar Tel Aviv als gevolg van de gevechten tussen Israël en Hamas een negatief effect zullen hebben op de winst in het huidige kwartaal.

Prijsverhogingen

Ook Morgan Stanley daalde bijna 7 procent. De Amerikaanse zakenbank zag de winst het afgelopen kwartaal dalen. Volgens analisten presteerde de vermogensbeheerbranche slechter dan verwacht.

Procter & Gamble won een kleine 3 procent. De verzorgingsproductengroep, bekend van merken als Pampers, Ariel en Gillette, verkocht voor het zesde kwartaal op rij minder artikelen. Dankzij prijsstijgingen van gemiddeld 7 procent wist de groep het afgelopen kwartaal echter meer omzet en winst te realiseren.

Onevenredige impact

Nvidia verloor bijna 4 procent. De chipmaker verloor dinsdag bijna 5 procent. De prijsdaling volgde op de aankondiging van de Amerikaanse overheid om de verkoop van de geavanceerde chips van de groep, die speciaal zijn ontworpen voor de Chinese markt, te beperken.

Bovendien verloor Ford Motor ruim 2 procent. Het autobedrijf zei dat het tussen 2027 en 2032 te maken kan krijgen met boetes van ongeveer 1 miljard dollar onder de voorgestelde strengere regels voor het gemiddelde brandstofverbruik die gericht zijn op fabrikanten van SUV’s en vrachtwagens. Ford is van mening dat de regels daardoor een onevenredige impact hebben en verzet zich tegen de invoering ervan.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *