Britse premier en buitenlandminister bezoeken Israël en regio

[ad_1]

“De aanval op het Al Ahli-ziekenhuis zou een keerpunt moeten zijn voor leiders in de regio en de rest van de wereld om samen te komen om verdere gevaarlijke escalatie van het conflict te voorkomen”, zei Sunak in een verklaring. “Ik zal ervoor zorgen dat Groot-Brittannië voorop loopt in deze inspanning.”

Sunak zal ook benadrukken dat de internationale gemeenschap niet mag toestaan ​​dat het barbaarse terrorisme en de minachting voor mensenlevens van Hamas een katalysator worden voor verdere escalatie van het conflict in de regio, aldus de verklaring. Sunak heeft tot nu toe niet opgeroepen tot een staakt-het-vuren en heeft er bij Israël ook niet op aangedrongen de luchtaanvallen op Gaza te stoppen.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly zal “de komende drie dagen” Egypte, Turkije en Qatar bezoeken om “het conflict te bespreken en een vreedzame oplossing te zoeken”, aldus Downing Street. De drie landen zijn volgens de Britten “cruciaal voor de internationale inspanningen om de regionale stabiliteit te handhaven, gijzelaars te bevrijden en humanitaire toegang tot Gaza mogelijk te maken.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *