Filmfamilie El-Hamus is club van verhalenvertellers. ‘Crypto Boy’ is het pas het begin’

[ad_1]

De film ‘Crypto Boy’ is een echte familieaangelegenheid. Shady El-Hamus regisseert, broer Shahine en vader Sabri Saad spelen de hoofdrollen. Shahine El-Hamus beschouwt de samenwerking als ‘slechts het begin’: “Ik verlang naar meer.”

Het is een club van verhalenvertellers, de familie El-Hamus. En dat komt mooi samen in de film Crypto-jongen , dat 19 oktober op Netflix verschijnt. De regie is in handen van Shady El-Hamus (35), zijn broer Shahine (23) en zijn vader Sabri Saad (66) spelen de hoofdrollen in de film waarin maaltijd Bezorger Amir wordt meegezogen in de wereld van cryptocurrency wanneer hij het familierestaurant probeert te openen. redden.

Shady regisseerde eerder zijn vader, Shahine en Sabri speelden meerdere keren vader en zoon, maar deze productie is de grootste familieproductie tot nu toe. “Alleen Ashgan had het moeten schrijven”, zegt trotse vader Sabri, verwijzend naar zijn oudste dochter die scenarioschrijver is. denkt Shahine na Crypto-jongen eerder als ‘slechts het begin’ dan als het ultieme hoogtepunt van het talent in de dynastie. “Het laat je verlangen naar meer. Ik zou graag vaker met Sabri willen spelen, en niet als zijn eigen zoon. Dat lijkt mij heel gaaf.” Sabri: “Mijn droom is dat het boek Arabier uit Amsterdam wat ik nu schrijf, wordt verfilmd en Shahine zal mij spelen.

Sabri (bekend als Dina’s vader in de hitserie Oogbollen ) zag met bewondering hoe zijn oudste zoon Shady zich heeft ontpopt tot een echte acteursregisseur, iemand die de cast tot in detail kan uitleggen wat hij van hen nodig heeft. “En tegenover Shahine op de set dacht ik wel eens: wauw. Bijvoorbeeld in een scène waarin we vechten. Toen gedroeg hij zich zo goed, als iemand die met een omhaal op het veld een doelpunt scoort.”

Talent en eerlijke gesprekken

Hij heeft het talent altijd in zijn zoon gezien, vertelt de acteur die op 21-jarige leeftijd vanuit Egypte naar Nederland vertrok. “Ook toen hij nog een peuter was. Ik heb nog een foto van een keer dat ik hem een ​​bruine kamerjas aandeed en hem een ​​hoed, stropdas en een wandelstok gaf. Hij zei: ‘Ik ben nu een oude man’, en je zag er echt uit als een oude man…’ Shahine lacht. “Ik kan me voorstellen dat je al vroeg merkte dat ik iets moest doen op het podium. Zo van: ‘laat hem daar bezig zijn’.”

Maar hadden de pater familias het, met de hand op zijn hart, ook hardop gezegd als hij vond dat zijn zoon te weinig talent had voor een professionele acteercarrière? “Ik denk het wel.” Shahine: “Ik hoop het!” Sabri: “Shady kan ook heel goed spelen, maar ik zag dat hij er niet echt van genoot. Hij vond het moeilijker om zichzelf te verliezen in het spel. Daar hebben we eerlijke gesprekken over gehad, het liefst staat hij achter de camera.”

Imam als voorbeeld

Sabri Saad El-Hamus bedacht aanvankelijk een heel ander pad voor zichzelf, vertelt hij. “Mijn favoriete oom was de imam. Een prachtige man, met een prachtige stem die heel goed verhalen kon vertellen. Ik bewonderde zijn manier van praten: zijn stem verheffen, afgewisseld met gefluister. In de moskee kon hij mensen laten huilen en lachen. Dat wilde ik ook. Maar ik wist niet dat dat acteren was. Later ontdekte ik dat ik het vooral leuk vond om mezelf in de kijker te zetten, op familiefeestjes en op het schoolplein.”

“Mijn vader heeft meer kuilen meegemaakt dan ik”, besluit Shahine. “Sabri was de eerste in zijn familie die voor theater koos. Ik had het geluk dat ik al snel wist wat ik wilde en thuis al zag hoe het werkt. En ja, het gaat heel goed met onze carrières. Toch denk ik dat de weg naar succes voor iedereen harder werken was dan de buitenwereld ziet. ”

Boodschap

Vader en zoon zijn het eens over de boodschap van Crypto-jongen . Sabri: “Het verhaal, op een energieke, stedelijke manier verteld, gaat over de strijd tussen twee werelden. Ga jij het doen met je burritorestaurant of houd je vast aan het credo ‘je moet het geld voor je laten werken’? De film laat zien dat solidariteit belangrijker is dan alleen maar werken aan rijkdom achter je laptop.”

Shahine benadrukt dat het geen anti-cryptofilm is. “Het laat wel zien wat er kan gebeuren als je jezelf daarin verliest. Er zijn slechte mensen die op angst inspelen. En wat heb je aan een eigen eiland als er niemand om je heen is? Uiteindelijk zeggen we met deze feelgood familiefilm vooral: kijk om je heen naar wat je hebt, in plaats van ‘hoe kan het sneller, hoe kan het meer, zonder er hard voor te werken’. Met alleen maar op jezelf focussen bereik je niets.”

Crypto-jongen vanaf 19 oktober beschikbaar op Netflix

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *