LIVE | Zeker dertig doden bij aanval op Rafah, kort na akkoord over openen grensovergang | Israël en Hamas in oorlog

[ad_1]

De belangrijkste punten van gisteravond:
– Israël en Egypte zijn het daarmee eens het openen van de grens ten zuiden van Gaza, nabij Rafah. Op voorwaarde dat de weg bij de grenspost gerepareerd is. Dat is nodig om de vrachtwagens te kunnen laten passeren, aldus de Amerikaanse president Biden. Volgens hem gaat het om maximaal twintig vrachtwagens.

– A Israëlisch parlementslid die de acties van Israël in Gaza vergeleek met die van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog opgeschort. Ofer Cassif beschuldigde Benjamin Netanyahu ervan een plan in Gaza uit te voeren dat vergelijkbaar was met het ‘Endlösung’-plan van Nazi-Duitsland voor de genocide op de Europese Joden.

– Er is nog steeds discussie over wie de schuldige is explosie in het ziekenhuis in Gaza, dinsdagavond. Hamas zei dat 471 mensen werden gedood. 314 anderen raakten gewond. Hamas beschuldigt Israël van een gerichte aanval, maar dat land heeft woensdag meerdere bewijzen geleverd dat het om een ​​gedropte Palestijnse raket ging.

De Amerikaanse president Joe Biden is weer thuis. Hij zei gisteren in Israël dat de VS 100 miljoen dollar zullen uitgeven aan humanitaire hulp voor burgers in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Hij benadrukte dat Hamas het Palestijnse volk niet vertegenwoordigt. Donderdag zal Biden het Amerikaanse volk toespreken, waarbij hij ook zal spreken over de oorlogen in Israël en Oekraïne.

– In Israël volgens de laatste cijfers minstens 1.400 mensen gedood door de Hamas-aanvallen van afgelopen zaterdag. De meeste slachtoffers zijn burgers. Ook kwamen ruim 270 Israëlische soldaten om het leven. In de Gazastrook, volgens de Palestijnse autoriteiten al meer dan 3.478 mensen gedood door Israëlische luchtaanvallen. Onder hen minstens 940 kinderen en 1.032 vrouwen, beweerde het mediabureau van de Hamas-regering dinsdag. Nog eens ruim 12.000 mensen raakten gewond.

In dit dossier vindt u de belangrijkste artikelen die context en achtergrond geven over de oorlog

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *