Criminelen azen op de leegstaande schuren van boeren. LTO Noord stelt vertrouwenspersoon aan

[ad_1]

Boeren die last hebben van criminelen die op zoek zijn naar lege schuren voor hun criminele activiteiten kunnen vanaf december terecht bij een speciale vertrouwenspersoon van LTO Noord.

Veel ruimte, weinig toezicht en agrarische ondernemers die hun stallen toch niet gebruiken. Drugscriminelen benaderen bedrijven waar (leegstaande) loodsen staan ​​voor de opslag van illegale spullen. Soms is het om ze te verhuren, soms gaat het zo ver dat ondernemers onder druk worden gezet om een ​​deal te sluiten maken.

“Boeren herkennen de signalen van ondermijning niet altijd. Wanneer is iets een zakelijk voorstel en wanneer is het illegaal?”, zegt Henk Hulshoff, regiodirecteur bij LTO Noord. “Bij het verhuren van stallen zijn er ook bepaalde verantwoordelijkheden. Deze zijn niet altijd bekend. De vertrouwenspersoon bij LTO Noord kan hierbij helpen ”

De vertrouwenspersoon moet het eerste bereikbare aanspreekpunt zijn voor vragen en mogelijk verdachte situaties.

Wat doe je met een lege schuur?

Een andere bestemming vinden voor een schuur op een boerderij die minder of niet meer actief is, kan lastig zijn. “De economische activiteit moet doorgaan. Als provincies meewerken kunnen schuren gesloopt worden of verbouwd worden tot iets anders. Hierdoor wordt achteruitgang voorkomen en is er minder kans voor kwaadwillenden om daar iets illegaals te ontwikkelen”, zegt Henk Hulshoff.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *