Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

[ad_1]

Econoom Oliver Holtemöller van IWH zei dat hij een “klein economisch pluspunt” voor Duitsland verwacht. “Een grote economische impuls kan hiervan echter niet worden verwacht”, aldus de deskundige. “Afhankelijk van hoe het toernooi verloopt, zou een positievere sociale stemming, geïnspireerd door sportief succes, een pluspunt zijn voor de economie, die momenteel te lijden heeft onder een nogal negatieve stemming.”

Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland, kampt al geruime tijd met een economische neergang. De export is gedaald als gevolg van de zwakkere handel met belangrijke landen als China. Vooralsnog lijken de problemen nog niet voorbij. De Duitse regering verwacht dit jaar slechts 0,2 procent groei van de economie.

Er wordt verwacht dat zo’n 650.000 buitenlandse fans dit jaar de Europese kampioenschappen in Duitsland zullen bijwonen. Voor het Nederlands elftal begint het EK op 16 juni met een wedstrijd in Hamburg tegen Polen, Wales, Finland of Estland, landen die in maart strijden om een ​​ticket voor de play-offs. De overige groepswedstrijden zijn tegen Frankrijk in Leipzig (21 juni) en tegen Oostenrijk in Berlijn (25 juni).

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *