Bomvolle kroegen tijdens Nacht van Hoogeveen. ‘Ontzettend gezellig, maar heel druk’

[ad_1]

Vrijdagavond tijdens de Nacht van Hoogeveen zaten de meeste bars bomvol. De meteorologische lente is begonnen en het muzikale feest vindt regelmatig plaats op de eerste vrijdag van maart.

In de ene bar een DJ, in de andere een rockband. En even een luchtje scheppen? Dit kan tijdens de wandeling van het ene café naar het andere. Renee Benjamins (18) uit Hoogeveen beleeft haar derde editie. “Het is ontzettend leuk, maar erg druk. We stonden net op het punt Hare Majesteit binnen te gaan, maar het duurt een half uur voordat je een zitplaats krijgt.’

Samen met drie vriendinnen maakt zij een rondje langs alle bars, maar komt waarschijnlijk weer terecht bij De Lijst. “We hebben nog niets gepland voor vanavond, maar er speelt een rockband in De Lijst en dat soort muziek vind ik leuk. Volbeat, systeem van een down en slappe Bizkit”

Ook Ronnie (die liever niet met zijn volledige naam in de krant staat) haalt een frisse neus in de Grote Kerkstraat. “Elke vrijdag ben ik in de kroeg te vinden, maar dit feest is altijd extra gezellig. En leuk dat The Business meedoet. Ik ben er al jaren niet meer geweest, eigenlijk sinds het een pub werd. Erg leuk om daar nog eens een kijkje te nemen. En er speelt ook nog een leuke band.”

Negen pubs veranderen in een podium

Naast Hare Majesteit, De Lijst en The Business staan ​​ook Pand3&40, De Schout, De Koele, Molly’s, Gossip/Aces en De Nachtwacht op het podium tijdens de Nacht van Hoogeveen. Het is overal even druk.

Hoeveel editie is dit? Vaste bezoeker André Koobs (55) weet daar wellicht het antwoord op. ‘Misschien het dertigste jaar? Ik heb het niet bijgehouden. Wel weet ik dat de Nacht van Hoogeveen vroeger altijd ‘s nachts werd gehouden, tegelijk met een kermis. En dat ik Mai Tai, een bekende band uit de jaren 90, hier zag optreden. Zoek het maar eens op. Als je ze hoort, ken je de band waarschijnlijk wel.”

Na die ‘avonden’ werd tijdelijk de stekker eruit getrokken totdat een groep bareigenaren het evenement nieuw leven inblazen. En nu staat Henri Stoefzand van De Lijst aan het roer. “Het is opnieuw een succes. En ja, alle repen zijn vol. Ik denk dat we de volgende keer een paar extra locaties moeten toevoegen. Ik loop de hele tijd rond en dan kom ik op een gegeven moment in een bar terecht met muziek die ik niet leuk vind. Maar als je jong en oud ziet genieten, weet je: hier doe je het voor.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *