Arne Slot ziet landstitel uit zicht verdwijnen: ‘Naïef om te denken dat PSV vier duels meer gaat verliezen dan wij’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Arne Slot had op meer dan één gehoopt 2-2 gelijkspel op bezoek bij PSV. De trainer van de regerend landskampioen zag dat de Eindhovenaren dankzij individuele kwaliteiten twee keer scoorden. Een nieuwe titel is daardoor een stuk lastiger geworden, concludeert ook Slot.

“Het was een intens gevecht, vooral omdat je na vier minuten al op achterstand staat na een mooie individuele actie”, aldus Slot. ESPN op het geweldige doelpunt van Malik Tillman. “Natuurlijk hadden we Tillman liever niet in de één-op-één tegen Hancko. Dit was pure individuele kwaliteit van een speler die vandaag goed speelde, moet ik zeggen.”

Feyenoord maakte in Eindhoven een vroege achterstand ongedaan dankzij doelpunten van Yankuba Minteh en Santiago Giménez. Guus Til maakte echter in de 71e minuut opnieuw gelijk. “PSV kreeg in de eerste helft meer kansen dan wij, maar ik denk dat PSV in de tweede helft één kans kreeg. En dan is er nog die vervelende Guus Til die altijd fit is als we tegen hem moeten strijden. Dat getuigt van een stukje kwaliteit en klasse, een mooie goal van Guus.”


PSV scoort dit seizoen een stuk makkelijker dan Feyenoord. De Rotterdammers hebben soms veel kansen nodig om te scoren. “Dat is misschien niet het verschil in onze onderlinge ontmoetingen, maar ze weten wel makkelijker te scoren. Ook tegen ploegen uit het rechterrijtje. En daarom hebben ze terecht tien punten meer dan wij”, zegt Slot.

Een kampioenschap zal een moeilijk verhaal zijn. Er is volgens Slot echter geen reden tot versoepeling. “Ja, we proberen elke wedstrijd te winnen. We hebben ook een team achter ons dat op zes punten staat, dus er is voor ons geen reden om te ontspannen, zowel naar boven als naar beneden.” Toch ziet hij PSV niet meer weggeven. “Ik denk dat het heel naïef is om te veronderstellen dat een team dat zoveel kwaliteit heeft, vier wedstrijden meer zal verliezen dan in de komende tien wedstrijden.”

Teleurstelling voor Mats Wieffer

“Op voetbalgebied heb ik mooiere wedstrijden gespeeld, daar ben ik heel eerlijk over”, zegt Wieffer. ESPN. PSV zette – zoals het hele seizoen al het geval is – flink druk. Dit was een uitdaging voor Feyenoord in het Philips Stadion. “Ze zetten veel druk, die moeilijk te verslaan is. We hadden gezien dat ze achterin één op één behoorlijk kwetsbaar zijn met lange ballen. Je ziet ook dat we daar kansen uit creëren.”

Mats Wieffer in duel met PSV'er Malik Tillman.
Mats Wieffer in duel met PSV’er Malik Tillman. © Pro Shots / Peter van Gogh

“Het is jammer dat je in de tweede helft bijna niets weggeeft. Dan krijgt Til nog één goed schot en dan gaat die erin”, zegt Wieffer. Was dit de laatste kans op de landstitel? “Je moet eigenlijk alles doen om te winnen. Nu wordt het heel lastig. PSV moet punten verliezen en wij moeten winnen, zo simpel is het”, aldus de 24-jarige international. “Eigenlijk hadden we hier moeten winnen, ja. De hoop gaat nooit weg, maar nu moeten we ons richten op de tweede plaats. De echte focus op de nummer één-positie ligt nu wat minder ja.”

Clubtopscorer Giménez weet ook dat het een helse klus wordt om PSV in te halen. ,,Ja absoluut. We hadden de kans om drie punten goed te maken. Een voorsprong van tien punten is veel, maar we zullen blijven vechten tot het laatste moment. Zoals gewoonlijk.”

PSV heeft nog steeds een voorsprong van tien punten op nummer twee Feyenoord in de Eredivisie.

Meer weten over Feyenoord?
• Lezen alles over Feyenoord hier.
• Kijk hier alle verhalen van Mikos Gouka

Volg Feyenoord-watcher Mikos Gouka op socials
X
Facebook

Stand eredivisie


Bekijk hier onze video’s over Feyenoord[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *